Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 13 januari 2013

Kattungar

Av Emelie - 13 januari 2013 10:21

På fredag ska Chanel och Elton HCM-testas, och det ska även Chanels tilltänkte Bellini göra i dagarna (Chanel kommer då att vara 2 år gammal och Bellini 1 år och 7 månader). Vi håller tummarna att alla har friska hjärtan, och sedan ska Chanel paras på sitt första löp nere i Ljungby. Det behöver väl inte sägas att jag längtar efter att få kattungar igen? Den senaste tiden har jag finkammat alla kattungesidor, både i Sverige och utomlands, men just nu är det ett lågvattenmärke, för kattungar brukar framför allt födas på våren och sommaren. De flesta kattungar man ser i annonser är redan tingade. Så jag får helt enkelt hålla mig lugn tills mina kattungar föds. En grej som jag funderar på att testa den här gången är att göra ett DNA-test av honkattungarnas blodgrupp redan när de är pyttesmå. På så sätt kan man utesluta någon kattunge som eventuellt skulle ha blodgrupp B ur aveln och som uppfödare slipper man då en otrevlig överraskning om det visar sig vid vuxen ålder att katten har blodgrupp B.

 

På bilden ser ni ljuvliga B-kullen.

 
ANNONS
 
Lisa

Lisa

25 januari 2013 10:32

Vilka underbara kattungar, de ser helt fantastiska ut! :)

Vad ger du dem för kattmat? Jag tänker byta nu och var inne på www.kattmatonline.se och kollade men det finns så många olika märken. Jag har flera grannar som använder Royal Canin och är nöjda med det, och något måste ju vara bra med dem eftersom de är så stora. På nätet pratar många väldigt bra om Applaws eftersom det har så högt köttinnehåll.

http://www.kattmatonline.se

Emelie

25 januari 2013 13:37

Jag kör med Royal Canin till mina katter. En av orsakerna till det är att det ligger mycket forskning bakom deras foder, och därför känner jag mig trygg med att deras foder är balanserade och av hög kvalitet. Katter behöver foder med rätt mängd av bland annat kalcium och fosfor för att må bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se