Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 11 januari 2013

En affärsidé om katter

Av Emelie - 11 januari 2013 08:44

Jag tänkte berätta om en affärsidé som jag har. Eftersom jag inte själv har resurser att genomföra idén så kanske någon som läser detta kan få lite inspiration att starta företag på sin ort.


Bakgrund: Många katter är hemlösa och behöver någon som tar hand om dem. De behöver tid med människor som de kan lita på, omvårdnad och omtanke. Många arbetslösa och äldre människor känner sig ensamma, sjuka och att de skulle vilja bidra med något. Forskning har visat att husdjur kan ha en positiv effekt på människors hälsa. Många katthem behöver arbetskraft, då merparten av deras verksamhet bygger på volontärarbete.


Så här tänker jag mig det hela: Det ska vara en aktivitet för arbetslösa som är i Fas 3. Personen som startar företaget är handledare för Fas 3-arna. Fas 3-arnas arbetsuppgifter är att sköta om katter och socialisera katter, samt att träffa kattspekulanter och att informera allmänheten om god katthållning. Man samarbetar med ett lokalt katthem, som man har ett avtal med. Fas 3-arnas arbete sker på själva katthemmet, förutsatt att katthemmet har plats för dem. I annat fall behöver man hyra en lokal där några av katthemmets katter får bo. Då behöver man ha tillstånd från Länsstyrelsen och man behöver skriva kontrakt med katthemmet om vad som ska gälla för dessa katter. Man behöver till exempel tänka på vad man ska göra med katterna om verksamheten av någon anledning upphör.


Fas 3-arna kan till exempel:

  • Rensa sandlådor.
  • Mata katter.
  • Städa och diska.
  • Gosa med katter.
  • Leka med katter.
  • Lära sig mer om katter, kattskötsel och katthälsa. Här kan handledaren till exempel hålla föreläsningar ibland.
  • Ta emot kattspekulanter och svara på frågor.
  • Besöka kattspekulanter i hemmet.
  • Ta med katterna till veterinären.
  • Blogga om katterna.
  • Uppdatera katthemmets hemsida.
  • Skriva informationsbroschyrer om katter och lägga ut på djuraffärer, caféer etc.
  • Skriva kattköparkontrakt.
  • Skriva speciella kattköparkontrakt för pensionärer, där katthemmet lovar att ta hand om katten om pensionären skulle bli sjuk eller avlida samt informera om dessa bland olika pensionärsföreningar.
  • Låna ut lämpliga katter till äldreboenden, där katthemmet köper mat och tar med katten till veterinären mot att äldreboendet tar hand om katten och betalar en fast månadsavgift. Åka runt och informera på olika äldreboenden om denna möjlighet.
  • Hitta sponsorer.
  • Hitta samarbetspartners.
  • Tillverka hantverk som kan säljas till förmån för katterna.
  • De skulle även kunna bedriva lite försäljning av kattprylar via hemsidan.
  • Man kan även kombinera katthemmet med ett litet mysigt café, där några av katterna varje dag får gå omkring bland cafébesökarna. Det behövs nog något särskilt tillstånd för att göra så, det får man ta reda på innan man sätter igång.
  • Medverka på kattutställningar, marknader och mässor för att öka människors medvetenhet om katter och dra in pengar till katthemmet.
  • Söka jobb och utbildningar samt få vägledning.

En sak som man behöver tänka på när man startar den här verksamheten är att katterna behöver omvårdnad varje dag, även på helger och helgdagar som julafton och midsommarafton. Därför behöver man ha någon sorts rullande schema. Man behöver även ta hänsyn till att Fas 3-arna kan vara frånvarande vissa dagar, till exempel på grund av sjukdom eller annat. Man bör därför ha relativt många deltagare och relativt få katter. Bättre då att katterna blir lite extra bortskämda! Det bästa sättet tror jag är att alla katter man tar in kommer direkt från det katthem man har avtal med, och att man inte tar in några andra katter, varken hemlösa katter eller katter från privatpersoner. Detta främst på gund av smittorisken. Katthem ska ha en karantänavdelning där de nya katterna få bo medan man kollar och utvärderar deras hälsa. För att slippa ha en sådan karantän så är det bättre att man "lånar" katter från katthemmet som man samarbetar med. Ur smittosynpunkt är det även bäst att låta katterna bo i små avskilda "rum" i flera små grupper, så man kan behöva bygga om lokalen lite innan man sätter igång. Man behöver skriva ett kontrakt med katthemmet för att bestämma vem som juridiskt sett äger katten under tiden som katten sköts av företaget, så att inga oklarheter uppstår.

Den som startar företaget behöver handleda deltagarna, ha kontakt med Arbetsförmedlingen, sköta ekonomin, sköta kontakterna med katthemmet. Handledaren kommer även att hjälpa de arbetslösa att hitta vägar framåt i arbetslivet. Pengar drar man in genom att Arbetsförmedlingen betalar ut pengar för Fas 3-arna.


Så ungefär tänker jag mig det hela! Vad tycker ni om detta?

 

Dessa otroligt vackra kattkillar heter Cesar och Simba och bor på Katthemmet Kompis. Jag tror att en kattdomare skulle gilla Cesars djupröda färg, vackra ögon och öron som är precis "lagom" stora och som sitter "lagom" brett isär. Man ser tydligt att Cesar genetiskt är röd utan mönster (EMS-kod d), eftersom han inte är ljus mellan nosen och munnen, vilket alla röda agoutikatter är. Det är så fint tycker jag att den ena kissen är ljusare än den andra. De är bröder och vill nog helst flytta tillsammans.



 
 
Dyslexiamaniac

Dyslexiamaniac

11 januari 2013 09:29

Vilken underbar ide, fyller på med att man kunde ha fik, kanske Internetcafé och låta någon katt alltid gå fri bland folk så att denne lär sig att vara med människor, vissa katter kan vara lösa tillsammans. Det vill säga att man alltid har under fikets öppettider en eller flera lösa katter i cafélokalen.

http://dyslexiamaniac.ploggplatsen.se

Emelie

11 januari 2013 13:16

Vilken bra idé! Jag lägger till detta i mitt inlägg!

 
Ingen bild

susanna svensson

11 januari 2013 18:26

Fas 3 är inget annat än cyniskt utnyttjande av utsatta människor. Katthemmen är bra men bör fortsätta att drivas på ideél basis. Låt inte fas3 systemet förstöra katthemsrörselsens rykte som det har gjort när det gäller frälsningsarmens och röda korsets secondhandbutiker som jag numera känner avsky för och aldrig skulle komma på tanken att köpa så mycket som en kantstött kopp ifrån.

 
Ingen bild

Kristina

11 januari 2013 18:29

Bra företagsidé men arbete ska betalas med lön, inte med bidrag till arbetsgivaren.

Emelie

12 januari 2013 10:34

Tänk på alla skolor och sjukhus och äldreboenden i Sverige. Inte ett enda av dessa betalas direkt av brukarna, dvs eleverna eller patienterna eller de gamla. De betalas med skattemedel. Jag ser ingen principiell skillnad på ett sjukhus och en kattverksamhet för Fas-3-are.

 
Ingen bild

Carina

11 januari 2013 18:36

Jag gillar katter, men ogillar att du vill bygga din affärsidé på oavlönade fas treor. Vad händer med din affärsidé om borgarna förlorar makten, vem ska då ta hand om katterna?

Emelie

12 januari 2013 10:35

Då har man exempelvis ett avtal med katthemmet att de tar över katterna, eller så får frivilliga Fas-3-are bli stödhem.

 
Margita

Margita

11 januari 2013 21:55

Toppenidé. Finns det inte förresten såna där kattcaféer i Japan?

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

12 januari 2013 10:36

Jo det finns det.

 
Ingen bild

Moje

12 januari 2013 01:32

Du har ett hjärta för katter, det har jag också. Men du har inte hjärta för dem i det vansinniga fas3, detta nedbrytande idiotsystem som försämrar och aldrig utvecklar. Inga får arbete tack vara fas3.
Du skrev som att du tror att de i fas3 är nåt slags tillgängligt tjänstefolk som gör vad som helst. men du vet väl att de är tvingade, för att få ersättning. Du vet väl att fas3 inte går att ha i cv? Att fas3 inte är sett som arbete, regeringen ser det som en "social" förvaring för att man hävdat att de i fas3 annars går ner sig. Därför finns inga löner eller avtal osv.

Så nej, måtte fas3 försvinna och sådana här verksamheter får istället startas ideellt. Du och andra får då arbeta och göra jobbet. Om du har ett jobb i övrigt så får du går ner i arbetstid för att hinna med och klara dig på mindre lön.

Emelie

12 januari 2013 13:01

Hej Moje!
Jag tänker så här: Om man som Fas 3-are ser den här sysselsättningsplatsen som en möjlighet att utvecklas så finns det stora chanser att man kan skapa nya erfarenheter och kunskaper som sedan kan leda till jobb. Några exempel:
En erfarenhet av att ta hand om djur kan göra att man har chans att få jobb på en djuraffär eller en djurpark eller på en nätbutik där man säljer djurprylar. En erfarenhet av att blogga, uppdatera hemsidor och skriva informationsbroschyrer kan öka chansen att få ett jobb som kräver att man kan uttrycka sig i tal och skrift, använda datorer osv. En erfarenhet av att stå på mässor och kattutställningar kan leda till att man kan få jobb som säljare eller starta eget företag. Det finns ett ordspråk som säger: "Det är inte hur man har det, utan hur man tar det." Dvs. livssituationen är inte avgörande, utan det viktigaste är inställningen och att man gör det bästa av de förutsättningar man har.

Jag var själv arbetslös i cirka två år. Trodde inte att jag kunde få ett vanligt jobb till slut, men jag satsade på att göra sånt som jag mådde bra av och nu har jag ett jobb. Jag har under hela livet varit arbetslös och haft korttidsanställningar periodvis, och det är jättetufft med den ovissheten, men man får göra så gott man kan och försöka hålla modet uppe.

 
carina

carina

12 januari 2013 11:01

En riktigt bra tanke, hoppas att någon känner sig manad och sugen på det.

http://carri.bloggplatsen.se

Emelie

12 januari 2013 13:12

Ja det hoppas jag med!

 
Ingen bild

susa

12 januari 2013 11:27

Emilie de erfarenheter som du hävdar ges genom att ha fas3 på ett katthem smäller tyvärr inte särskilt högt i ett CV. Numera måste du ha gått en godkänd utbildning för att ex starta en djuraffär. Fas3 praktik smäller inte särskilt högt. Fas3 är ett djupt orättfärdigt system som låser in fullt arbetsföra människor i en verksamhet som bära leder längre och längre från ett riktigt arbete för varje dag som går. Katthemen för även fortsättningsvis bedrivas idieéllt. Det finns möjlighet att ta emot folk från dagligverksamhet till katthemmen. Det är folk som är förtidspensionerade pga psykiska funktionshinder men många av dessa klarar utmärkt av arbetsuppgifter som sällskaps dam/man till kissemissar.

Emelie

12 januari 2013 13:10

När jag var arbetslös hade jag en praktikplats och den tog jag med på mitt CV. Den hade inget direkt med jobbet att göra, men jag tror att jag visade genom mitt sätt att skriva att den praktikplatsen var något jag verkligen brann för. Praktikanthandledaren hade jag som referensperson och hon talade gott om mig när arbetsgivaren senare ringde. Det är så man får jobb, men det hade jag ingen aning om då, jag bara följde min glädje.

Många brinner för djur och att jobba med djur. Jag tror absolut att om man visar den passionen i sitt personliga brev och visar på sin Fas 3-plats att man inte bara gör detta som ett tidsfördriv utan att man älskar det, så kommer chansen att få ett jobb på en djuraffär eller liknande att öka dramatiskt. På vår närmaste djuraffär är alla anställda före detta praktikanter. Att man sedan inte kan starta en egen djuraffär om man inte har utbildning är en annan sak. Men om man verkligen verkligen verkligen vill starta en djuraffär så ser man till att skaffa sig en utbildning, oavsett vad som krävs.

 
Ingen bild

Linda

14 januari 2013 16:40

Emelie, det är verkligen en utmärkt idé som kommer göra livet för många katter mycket bättre. Men jag ställer mig frågande till verksamhetsformen. Du skriver "Tänk på alla skolor och sjukhus och äldreboenden i Sverige. Inte ett enda av dessa betalas direkt av brukarna, dvs eleverna eller patienterna eller de gamla. De betalas med skattemedel. Jag ser ingen principiell skillnad på ett sjukhus och en kattverksamhet för Fas-3-are." Men Emelie, det är visst en stor principiell skillnad. Skillnaden ligger i att vården inte är vinstdrivande (i statens regi åtminstone) och dessutom åtnjuter de anställda både en skälig lön OCH statusen att få vara anställd! Eftersom du pratar om "affärside" och "företag" så utgår jag ifrån att du är intresserad av vinstdrivande verksamhet. Som de flesta andra så måste jag hålla med om att det helt enkelt inte är ok att utnyttja fas3-systemet för att starta en sådan verksamhet. Det enda du då tyvärr åstadkommer är att cementera ett människofientligt system. Det FINNS möjlighet att driva verksamheten som en icke vinstdrivande, självförsörjande organisation, och samtidigt ta hjälp av arbetslösa (de kan få praktikplats beviljade även på ett icke vinstdrivande företag) eller andra djurälskande människor. Hoppas iaf någon anammar din fina ide! På ett katt- och människovärdigt sätt!

Emelie

15 januari 2013 08:55

När man startar ett företag så behöver man inte ha som mål att tjäna så mycket pengar som möjligt, däremot behöver man kunna betala hyror, löner med mera. Det är upp till den som driver företaget hur man vill göra. Det finns nu fler och fler människor som startar företag med syfte att ta ett socialt ansvar, rädda miljön etc. Pengarna man får in kan man välja att investera i företaget eller förbättra villkoren ännu mer för katterna. Man behöver inte gå med vinst när man driver ett företag.

Men den som startar företaget behöver ju få in lön på något sätt, annars måste hon eller han försörja sig på något annat vis genom ett annat jobb och då har han eller hon inte samma tid att driva sin verksamhet. Om man får in pengar i någon form så kan man få loss mer tid att lägga på katternas och deltagarnas bästa. Och handen på hjärtat: är det inte bättre att de som jobbar i Fas 3 gör något vettigt genom att hjälpa hemlösa katter än att de jobbar med något helt meningslöst bara för att ha en "sysselsättning"? Dessutom får ju den som startar företaget ett jobb. Det kan till exempel vara en person som tidigare varit arbetslös men som nu driver sitt eget företag, och därför inte behöver leva på bidrag längre.

Även ett ideellt katthem behöver dra in pengar för hyror, kattmat, kattsand etc. Och man behöver frivilliga som jobbar. Annars går det inte att driva katthemmet. Flera katthem har ju också varit tvungna att stänga på grund av bristande ekonomi. Ett ideellt katthem kan inte kallas "självförsörjande". Det är helt beroende av frivilliga människors gåvor och volontärarbete.

Men för att starta en sån här sak så behöver man människors arbetskraft och även om det "bara" är en praktikplats så får ju praktikanten ändå pengar så att hon eller han kan försörja sig under tiden. Och de pengarna kommer antingen från A-kassan eller Försäkringskassan, och samma sak är det om personen är med i Fas 3, då kommer pengarna från Försäkringskassan. Hade vi inte haft något socialt trygghetssystem i Sverige så hade det antagligen varit svårt att hitta praktikanter och volontärer alls, för då hade vissa arbetslösa varit hemlösa och bott på gatan. Jag är därför väldigt tacksam för att vi har de trygghetssystemen i Sverige så att människor inte behöver svälta.

 
Ingen bild

moje

15 januari 2013 02:40

Du skrev ovan "Pengar drar man in genom att Arbetsförmedlingen betalar ut pengar för Fas 3-arna.". Det är just så arbetsgivare gjort. Fått pengar och arbete.

Men som regering och s k arbetsförmedlingar förnekat. De har sagt att arbetsgivarna haft omkostnader. Alla vet att det inte varit så. Dessa pengar är officiell sagda fört att täcka "handledakostnader", vilket är rent trams. Det kostar inget att visa lite gör si och gör så. Det kostar än mindre de som inte fått nån handledning alls. Och behövs det inte så behövs det inte. Men "anordnarna" har ändå fått pengar. Tror att regeringen vet att det har varit just som en morot för att få pengar.

Jag har själv jobbat inom fas 3 och tog över en hel avdelning på företag, jag gjorde så mycket jobb som ingen före mig gjort. Jag gjorde mycket på mitt sätt, vilket retade några ganska mycket många gånger och t o m chef, även om denna sa att jag hade en unik arbetsförmåga. Jag hade inte fått bara bra intyg därifrån, pga att jag gick ibland emot vad jag blev tillsagd, men jag visste att om jag inte hade gjort som jag gjorde så hade inte omsättningen höjts. Men som sagt, jag hade inte kunnat få ett bara bra intyg.

Fick inte mer handledning än vad vem som helst skulle få sen klarade jag mig själv. Jag hjälpte däremot andra anställda med saker och skulle även lära in en annan "praktikant" som kom. Jag höjde omsättningen. Var där i ett halvår. Blev inte anställd, fick inget intyg.

I arbetsförmedlingens register för mig stod det sedan rubricerat som "Åtgärd", inte arbete.

Det är ca 1-2% av alla i fas 3 som fått jobb av det. Lika många eller fler hade fått jobb om dom inte var med i det.

En sak om intresse för katter finns, men du skrev ovan om "fas3-arna". I praktiken alla av dessa har inte nytta av arbete med katter. Få är intresserade av det. Det kanske är ännu sämre om någon inte gör något alls men det spelar ingen roll, fas 3 som "referens" är värt totalt noll, t o m negativt. Jag t ex kommer i framtiden om eller när jag söker arbete inte att säga till arbetsgivare att jag varit i fas 3. Trots att jag dubblade omsättningen där jag var, dom kommer inte att förstå det. Vanligt folk fattar inte hur sinnesjukt fas3 har varit, att även kompetenta personer utnyttjas utan lön. Jag kommer hänvisa till eget annat arbete.

Om det behövs för arbete med katter så borde det vara personer som är såpass funktionshindrade att de ändå aldrig skulle få arbete. Andra behöver ju göra annat. Oftast vad arbetslösa saknar är tillräckligt med kontakter, utbildning eller uppdaterad utbildning så det är vad som behövs göras något åt istället.

Emelie

15 januari 2013 09:32

Jag tror att orsaken till att arbetsgivare får pengar för att ta hand om någon som går i Fas 3 är att annars skulle det vara svårt att hitta praktikplatser till alla som är med i Fas 3. Mina kollegor som jobbar med rehabilitering på mitt jobb lägger ner oerhört mycket tid för att hitta praktikplatser till människor, och oftast får de ett nej till svar.

Jag håller också med dig om att det säkert finns arbetsgivare som utnyttjar situationen och tar in personer från Fas 3 utan att ge dem den handledning de behöver, bara får att få in pengar. Där har Arbetsförmedlingen ett ansvar att se till att inte anlita sådana företag.

Men det innebär ju inte att alla arbetsgivare gör så. Och det innebär inte heller att man måste göra så om man startar ett "kattföretag". Det är helt upp till personen som startar företaget. Men att starta företag innebär alltid en ekonomisk risk, och kan man inte dra in tillräckligt med pengar så kan man inte driva ett företag.

På mitt jobb så drar vi in pengar genom att vi erbjuder utbildningar och rehabiliteringstjänster till arbetslösa personer. Arbetsförmedlingen betalar pengar till oss för att vi ska ge de arbetslösa bättre möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden. Förhoppningsvis kommer det samhället till godo genom att våra deltagare får bättre förutsättningar att hitta riktiga jobb. Men både våra och Arbetsförmedlarnas löner betalas direkt eller indirekt av staten, dvs av våra gemensamma skattemedel.

 
Ingen bild

Johanna

20 januari 2013 22:08

Att ha fas-3 jobbare på katthem är inget nytt, det har vi haft på ett av de katthem som jag jobbar ideellt på. Vi har även haft folk som arbetsprövat, som har varit sjukskrivna. Vi har också haft människor med funktionsnedsättning som med sin handledare har varit på katthemmet. Jag tycker att det är bra att människor med funktionsnedsättning som inte kan ha ett "vanligt" arbete för möjlighet att få utöva någon aktivitet :)

Emelie

21 januari 2013 16:58

Vad bra att det redan finns! Jag tycker också att det är bra att människor med funktionsnedsättningar kan jobba på katthem. Det är även bra för katterna att de får träffa människor och bli ompysslade.

 
Ingen bild

moje

22 januari 2013 08:59

Till Johanna. Du skrev "Jag tycker att det är bra att människor med funktionsnedsättning som inte kan ha ett "vanligt" arbete för möjlighet att få utöva någon aktivitet :)".

Menade du att alla i fas 3 är sådana som varit sjukskrivna och behöver "arbetspröva"? Som inte kan arbeta? Som är långsamma och kognitivt efter?

Jag har varit i fas3. Var fast i arbetsförmedlingens meningslösa inkompetensverksamhet. Jag har arbetat på ställen med mer effektivitet än övriga anställda.
För att komma ur detta förnedrande gjorde jag högskoleprov. Jag peppade mig själv att jag måste försöka göra något för att komma ut det nedbrytande som af hållit på med. Fick toppoäng på högskoleprov. Läste sedan terminen som kom efter, kurser på högskola som passar till, och kurser på komvux för att få särskild behörighet för att söka visst program på universitet, inom yrke som bl a Saco pekat på blir stor brist på om några år. Som jag tack vare högskoleprovspoäng kom in på. Har nu läst ett tag och senare i vår ska vi även börja att praktisera. Tack vare det jag hann läsa före i högskolekurs dvs jag har mer kunnande än vad vi läst hittills (det kanske vissa andra klasskamrater också har inom andra områden), ska jag försöka att få en mer passande praktikplats som ger mer kompetens.

Fas 3 har verkligen tryckt ner folk. Och Hillevi Engström, som sagt att hon inte tyckt att de i fas 3 ska läsa vidare.

Emelie

23 januari 2013 13:10

Hej Moje!

Jag kan inte veta säkert, men jag tror inte att Johanna syftade på dem som är i fas 3, utan på människor som har svårt att få vanliga jobb på grund av ett funktionshinder.

Vad kul att du har börjat en högskoleutbildning! Lycka till med den och med jobbsökandet i framtiden!

 
Ingen bild

Gunnell

4 augusti 2013 07:13

En sak att tänka på, om man inte rent moraliskt tycker att det är fel att utnyttja gratis och betald arbetskraft i FAS 3: vad gör man när FAS 3 försvinner????????? Vad gör ni med alla katter då?
F ö så kan ni som planerar verksamheter baserade på FAS 3 ta och anmäla er frivilligt till ett FAS 3-företag och 'jobba' där ett tag innan ni fortsätter att planera! Kom bara ihåg att ni ska ha lägsta ersättningen under tiden... inget fusk!

Emelie

4 augusti 2013 16:34

Jag planerar ingen sådan verksamhet själv, utan det var bara en idé jag fick och som jag ville dela med mig av här på bloggen.

Om det var jag som startade verksamheten så skulle jag antagligen samarbeta med ett katthem och på så sätt se till att katterna hade det bra oavsett vad som hände med företaget. För katterna så måste det vara bra att de blir omskötta och får umgås med människor så mycket som möjligt. För deltagarna kan det bli en bra erfarenhet om man bara väljer att göra det till en bra erfarenhet. Man kan alltid välja att se det positiva i alla erfarenheter och göra något bra av det.

Jag har själv lång erfarenhet av att vara arbetslös och att leva på a-kassa och aktivitetsstöd, så om du menar mig så vet jag vad det handlar om.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards