Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 31 december 2012

Kattmatsfunderingar

Av Emelie - 31 december 2012 11:02

 

Ska börja testa Royal Canins nya torrfoder Sterilised Appetite Control. Har en längre tid gett Sterilised 37, och en gång om dagen får de oftast dela på en påse våtfoder Ultra Light, vilket de älskar. Visserligen tycker jag att Elton har sin idealvikt, men Cornelia är faktiskt lite rund, och det vill jag försöka stävja medan tid är. Enda nackdelen med Sterilised Appetite Control är att den inte finns i 10-kilosförpackningar än, men det får jag väl stå ut med. Kanske kommer det större förpackningar så småningom.


Anledningen till att jag inte väljer torrfodret Light 40 på en gång är att jag tror att Elton kan bli för smal av det fodret. Som ni märker så finns det många faktorer som behöver vägas in när det gäller kattmat, särskilt när man har fler än en katt. Om vi behåller en kattunge från Chanels kommande kull så kommer jag att ge kattungen kattungemat i en kartong med ett litet hål i som bara kattungen kan komma igenom. När katterna får våtfoder så kommer jag att sitta och passa så att de vuxna katterna inte äter av kattungematen. I hemlighet drömmer jag om att vi ska skaffa två nya kattungar samtidigt. Då kommer de säkert att ha väldigt roligt ihop! Fast det är hemligt, H får inte veta något....   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se