Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 29 december 2012

Hamstrarna

Av Emelie - 29 december 2012 11:13

Städade hamsterburen idag. Hamstrarna fick en ny inredning, vilket dels ska stimulera deras små hjärnor, dels så finns det en praktisk anledning: Yoshi har börjat bli gammal, så jag vill att han ska ha lättare att komma åt sin mat och sin sovplats. På nedre våningen står nu maten, sandlådan, och de två husen. På mellanvåningen står deras stora hamsterhjul och på övervåningen har de ett sorts "lekland" med en trärulle med hål i och ett bo gjort av gräs. Där lägger jag "godiset", som egentligen består av Hamster Complete och Selective Hamster. Som basföda får båda hamstrarna nu Oxbow, men jag ger Yoshi små extra godbitar av ost och annat ibland, för han har magrat och ser så gammal ut med sin vaggande gång och sina halvslutna ögon. Han är ett år och tre månader, vilket är gammalt för en dvärghamster. Dave däremot, har blivit lite smalare med den nya kosten, så den verkar hjälpa honom att få mindre övervikt att bära på. Båda hamstrarna får förstås grönsaker ibland fortfarande, men inte lika ofta som innan.

 

Yoshi för cirka ett år sedan, när han fortfarande var ung och vital.

         

Hamsterburen i somras när vi hade hamsterungar. Hamstrars livscykel är verkligen kort!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se