Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 1 december 2012

Rätt svar i tävlingen:

Av Emelie - 1 december 2012 11:25

 

Den här katten är en ragdoll.


 

Den här katten är en neva masquerade.


 

Den här katten är en helig birma.


STORT GRATTIS TILL MARGITA, SENGA'S UPPFÖDNING, SOM VANN TÄVLINGEN! Det var en svår tävling tycker jag, för man såg inte att birman har vita tassar, och just den här ragdollen har inte det typiska upp- och nervända v-et i pannan, som gör att man direkt ser att det är en ragdoll. Nevor brukar ofta vara agouti, så den här nevan såg inte så typisk ut. Dessa tre raser har faktiskt rätt många likheter: alla tre är maskade, alla tre är långhåriga, alla tre finns i lite olika färger, alla ska ha runda huvuden och kraftig kroppsbyggnad osv osv. Det är inte lätt att se skillnad på dem, särskilt inte om katterna inte är så väldigt rastypiska. Så Margita, du är en stjärna!   
 
ANNONS
 
Margita

Margita

1 december 2012 21:31

Nej men jag tackar! Vad glad jag blir! Fast jag måste erkänna att jag "fuskade" lite...det var svårt och du har valt bilder som gör det svårare - och roligare! Fusket ja....ragdollen och den heliga birman var jag så gott som 100 på men nevan kunde jag inte riktigt förstå först - förrän jag hittade en bild via google...hehe...och då visste jag att det var en neva. Kul tävling, gärna mer sånt! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

2 december 2012 14:35

Aha, du var smart du! ;)

 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

2 december 2012 09:52

Grattis Margita!
Det var inte helt enkelt!

http://www.laghamras.se

Emelie

2 december 2012 14:35

Nej, verkligen inte!

 
Margita

Margita

3 december 2012 11:25

Tack Ann-Katrin! Kan inte vi träffas nån gång alla tre eller fler?? :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

4 december 2012 14:13

Ja, gärna!

 
GeMina Arts

GeMina Arts

6 december 2012 19:52

underbara!:) jag har en birma och bilden längst ner ser verkligen ut som hon!:)

http://geminaarts.blogg.se

Emelie

8 december 2012 08:24

Vad kul! Jag var inne på er blogg och gillade verkligen julkorten med katter!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se