Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 20 september 2012

Varför skaffar man barn?

Av Emelie - 20 september 2012 21:02

Ibland när jag pratar med andra föräldrar så får jag en känsla av att de har en ambition om att deras barn ska lyckas i livet, att deras barn ska vara duktiga och prestera bra, och att de ska bli framgångsrika. (Kanske beror det på området jag bor i: de flesta föräldrar är typiska medelklassföräldrar.) Den här målmedvetenheten avspeglas i att föräldrarna förväntar sig att barnen lägger ner mycket tid på läxläsning och olika fritidsaktiviteter. Föräldrarna verkar vilja att deras barn ska prestera så bra som möjligt inom olika områden så att det ska gå bra för dem i livet och att andra ska tycka att deras barn är duktiga. Det finns en sort ängslighet i allt detta som inte känns rätt för mig.


Varför har jag barn? För att det är kul! Jag tror att det bästa jag kan ge mitt barn är att leva mitt eget liv så väl jag kan och att följa min glädje, för barn gör inte som man säger utan som man gör. För mig är det viktigare att min dotter lär sig att lyssna på sina känslor av glädje och sin inre vägledning än att hon försöker anpassa sig efter hur andra tycker att hon ska vara. Jag vet, i vårt samhälle är det inte det lättaste att leva så här, men för mig finns det ingen annan väg än den som leder inåt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se