Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2012

Av Emelie - 23 augusti 2012 21:29

Vad med i min nya omröstning om vad du mest av allt önskar dig i livet! Du vet väl att du kan få det du önskar dig?   

Av Emelie - 23 augusti 2012 17:29

I morse fick jag ett infall att jag ville provträna gratis på Hagabadet, så jag lyckades komma med på ett skönt träningspass med Yinyoga och efter det åt jag i Hagabadets fina lunchrestaurang, och slutligen simmade jag i den vackra bassängen "Ägget", där vattnet var alldeles varmt och man kunde sträcka ut sig och bara flyta omkring. Jag hade bassängen nästan för mig själv. Vilken härlig och prisvärd spadag det blev för mig! Hur blir det bättre än så?  

 

Av Emelie - 22 augusti 2012 17:56

Eftersom den avelshane som jag ursprungligen hade valt till Chanels nästa kull ska kastreras, så är planen att Dennijennis Bellini ska bli pappa till kullen i stället:

 

Fina Bellini, vars mamma är syster till min första avelshona Lisen.

Underbara Chanel, som vi ska para tidigast i november, men troligen i februari, eftersom hon brukar ha ett vinteruppehåll i löpet.


Parar vi i februari så föds ungarna i april och kan flytta i juli. Kattungarna kommer att växa upp hos min fodervärd här i Göteborg. Inavelsgraden på 10 generationer är bara 1,04%, vilket är ovanligt lågt och bra.


Förväntade färger på kattungarna är brunmönstrat (kanske tabby), silvermönstrat (kanske silvertabby), svart eller smoke.

 

Så här kan en silvertabbykattunge utan vitfläck se ut (Galileo).

 

Så här kan en brunmönstrad kattunge utan vita fläckar se ut (Gizmo). 

 

D-kullen, i vilken det fanns både brunmönstrade och svarta kattungar, både med och utan vitfläck.


Statistiskt sett så blir 25% av ungarna svarta eller smokefärgade, men utfallet beror på slumpen. Kattungarna kan få vita fläckar också, sannolikheten för detta är 50%. Sannolikheten att kattungarna i kullen får silveranlaget och därför blir silver- eller smokefärgade är också 50%.

Av Emelie - 22 augusti 2012 15:42

Apropå bra saker som händer mig: Jag kom på att det hade varit bra om jag kunde träna på mitt gamla gym Hela Hälsan ibland också, eftersom det ligger så nära och man kan ta med Lilla Lo och H och träna allihop tillsammans.


Jag ser framför mig hur jag varje morgon funderar: ska jag välja Hela Hälsan eller SATS idag? Vilket känner jag mest för?   Hur blir det bättre än så?

 

Av Emelie - 20 augusti 2012 20:25

Jag har ju tränat ett par veckor på gymet nu, och har kommit igång bra. Är riktigt nöjd med mig själv!  


I söndags hände en helt fantastisk sak: Jag hade tänkt gå till mitt vanliga gym, men upptäckte när jag kom dit att de inte skulle öppna förrän klockan 3, och klockan var då bara 10. Vad göra? Jo, jag kom på att jag kunde ringa till ett annat gym nere på stan och frågade om jag kunde få provträna gratis där en gång. Sagt och gjort.


Efter träningen kände jag mig full av endorfiner och adrenalin och gick ut en sväng på stan och kollade. På vägen hem fick jag impulsen att gå förbi SATS och fråga om man kunde få provträna där (SATS är mitt favvogym, men det kostar lite mer att träna där). Killen på gymet frågade mig vilken gym jag ville träna mest på och jag sa att jag vill träna på Torpavallens gym när de öppnar efter jul, eftersom det kommer att ligga närmast mitt hem. Då säger killen så här: "Om du blir medlem nu i augusti så kan du få träna gratis här fram till den 28 januari när gymet i Torpavallen öppnar." Jag trodde inte att han menade allvar, men det gjorde han! Såklart jag vill träna gratis på SATS!!! Så idag har jag tränat där för första gången och jag betalar alltså ingenting förrän i januari! Och inte nog med det: Eftersom jag är ny medlem så får jag tre tillfällen med en personlig tränare, också gratis! På fredag ska jag träffa min personliga tränare för första gången. Fatta att jag är glad!   

Av Emelie - 14 augusti 2012 22:30

Så här ser en typisk kväll ut för mig nuförtiden: På grund av att jag varit på gymet under dagen så kan jag inte somna, trots att jag vill och behöver sova. Så jag går upp och lyssnar på Eckhart Tolle på datorn. Men i stället för att koncentera mig på vad han säger, så börjar jag kolla på Facebook samtidigt som jag vagt hör honom prata i bakgrunden om "the stream of thinking" och sånt och sedan sitter jag plötsligt här och bloggar... Är detta normalt när man börjar träna, eller? Någon som har nåt sömntips?  

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards