Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2012

Av Emelie - 26 augusti 2012 16:04

 

Mys på hög nivå!

Av Emelie - 26 augusti 2012 11:35

Den senaste tiden har jag blivit inspirerad att börja sminka mig lite oftare, bara för skojs skull. Att sminka sig har flera fördelar tycker jag: det är kreativt och roligt och man känner sig dessutom snyggare när man har sminkat sig. Så därför har jag nu investerat i en mega-palett med 120 olika ögonskuggor. Snacka om att kunna måla med olika färger! Paletten påminner mig om en jättestor fantastisk sminklåda från Esthee Lauder som jag fick i present en gång när jag var tonåring. Den kommer jag aldrig att glömma. Kolla min nya palett här:


 


Av Emelie - 26 augusti 2012 11:24

Jag har alltid gillat att titta på vackra foton från rymden. Visste ni att det finns en nebulosa fotograferad av Hubbleteleskopet som kallas "Kattöga-nebulosan"? Så här vacker är den:

 


Av Emelie - 26 augusti 2012 09:06

  • Jag har ett deltidsjobb som jag älskar. Mina arbetskamrater och chefer är precis som jag vill ha dem: glada, harmoniska, humoristiska, inspirerande. Arbetstiderna är flexibla och jag tjänar bra. Arbetsuppgifterna är tillfredställande, för jag ser människors potential och hjälper dem att må bättre och att nå sina mål.
  • Min kropp är frisk och stark och balanserad. Jag är fullkomligt nöjd med min kropp. Jag njuter av att leva i min kropp och jag är nöjd med det välbefinnande som jag känner i kroppen.
  • När jag inte jobbar så gillar jag att leva det goda livet: jag går på olika kroppsbehandlingar, SPA, tränar på gymet, träffar min PT, äter god mat på restaurang med en väninna eller min familj, shoppar vackra saker som jag gillar.
  • Ibland, när vädret är vackert, promenerar jag i skogen eller i vackra parker eller längs stranden tillsammans med familjen eller någon av mina vänner. 
  • Vissa kvällar och helger går H och jag på bio eller äter på restaurang eller åker på SPA-weekend.
  • Jag gillar också att vara hemma i vårt vackra välstädade hem och umgås med familjen och djuren, läsa inspirerande böcker, blogga, meditera, eller bara vila. I vårt hem finns två badrum, en walk-in closet för mina kläder, tre sovrum.
  • På somrarna bor vi i ett stort vackert hus vid havet, där vi ibland får besök av släktingar och vänner. Vi badar, promenerar, åker på utflykter, går på konstutställningar, cafeer och restauranger, spelar spel och tränar.

 



Av Emelie - 25 augusti 2012 12:18

"It does not matter what path you take, but it does matter if the path you
are taking is something that you are believing is appropriate. Nothing is
more damaging to you than to do something that you believe is wrong."

Av Emelie - 25 augusti 2012 10:59

Kattuppfödarvärlden är inte alltid den trevliga och toleranta värld som man skulle kunna önska sig. Det är lite synd, för det leder till att många uppfödare fattar beslut baserade på rädsla för vad andra uppfödare ska tycka, snarare än på vad de själva tycker och känner är rätt. Det leder också till att många nya uppfödare slutar att föda upp katter.


Även om de flesta uppfödare tack och lov stöttar och uppmuntrar andra uppfödare och talar väl om varandra, så är gränserna för vad som anses vara "acceptabelt beteende" hos en kattuppfödare ganska snäva, och det varierar också mycket mellan olika raser. Kriterierna för vad som är "acceptabelt beteende" verkar vara ganska godtyckliga, och baseras ofta bara på subjektivt tyckande hos några få starka indivier. Här listar jag några exempel på vad uppfödare kan få för sig att störa sig på hos sina uppfödarkollegor:


  • Uppfödaren föder upp "för många" kullar sammanlagt per år enligt någons åsikt.
  • Uppfödaren parar inte sin hona vid "rätt ålder" vid första parningen, utan honan är "för gammal" eller "för ung".
  • Uppfödaren väljer att låta varje hona eller hane få "för många" kullar enligt någons privata åsikt, eller med "för tätt" mellanrum.
  • Uppfödaren har inte gjort "tillräckligt många" tester på sina katter innan parning enligt vad någon tycker, eller väljer att avla på en katt som är bärare eller inte bärare av ett visst anlag.
  • Uppfödaren har för många katter hemma eller omplacerar för många av sina katter. ("Damn if you do, and damn if you don't".)
  • Uppfödaren går "för lite" på kattutställningar eller är "för framgångsrik" på kattuställningar och därför "för utseendefokuserad".
  • Uppfödaren väljer sina avelsdjur och parningar utifrån "fel" kriterier, enligt de andra uppfödarna. Det kan vara att de andra uppfödarna tycker att avelsdjuren borde ha ett annat utseende, en annan stamtavla, ett annat temperament etc.
  • Uppfödaren föder upp en utseendevariant av katter som de andra uppfödarna inte gillar av någon anledning. (Ett exempel är syskonrasen till sibirisk katt, neva masquerade, som har varit föremål för många konflikter mellan olika uppfödare.)
  • Uppfödaren köper sin avelskatt från "fel" uppfödare. Sådana" fel" kan vara att den uppfödaren inte har tillräckligt gott rykte av någon anledning, eller att det är en utländsk uppfödare som andra uppfödare inte vet så mycket om, eller något annat.
  • Uppfödaren har "för hög" inavelsgrad på sina avelskatter eller kullar, enligt någons åsikt.
  • Uppfödaren väljer att avla på en katt där man vet att någon släkting har en sjukdom. (Detta gäller även om det är en mycket avlägsen släkting och även när sjukdomen inte är livshotande.)
  • Uppfödarens personlighet kan också vara en källa till andra uppfödares missnöje. Kanske går personen sin egen väg eller baserar sina beslut på andra faktorer än de flesta andra, och det har de andra uppfödarna svårt att acceptera.
  • Uppfödaren har råkat ut för en sjukdom bland sina katter, antingen ärftlig eller smittsam och de andra uppfödarna blir då rädda för att deras katter ska bli smittade eller ärva den sjukdomen. 

Ja, detta var bara några exempel på saker som kan bli föremål för skitsnack och ibland till och med mobbning av andra uppfödare. Visst är det synd? Följden av elakheterna blir att många kattuppfödare inte vågar berätta för andra om hur de tänker kring sin uppfödning eller vad som händer i uppfödningen, av rädsla för att bli utsatt för de andras kritik. Följden blir då att viktig information, till exempel kring hälsa, som hade varit bra för andra uppfödare att känna till, hålls hemlig. Som ni ser så går det alltid att hitta något att kritisera hos en annan människa. Men på samma sätt så går det alltid hitta något hos andra att uppskatta och tycka bra om. Vad väljer du?


Tänk om det i stället hade varit så att uppfödare stöttade och hjälpte varandra, väl medvetna om att rasen kommer att finnas kvar även efter att uppfödarna själva är döda. Tänk om uppfödare, i stället för att bry sig om vad deras kollegor gör, kunde fokusera helt på sitt eget och sina katters välbefinnande. Vad trevligt det skulle vara, och vad roligt det skulle vara att samarbeta med sina uppfödarkollegor då!  





Av Emelie - 24 augusti 2012 15:26

Idag träffade jag min PT för första gången. Snacka om att jag tränade hårt! Hade ingen aning om att man skulle träna så hårt, men kanske är det skillnaden på att vara tjock och att vara smal, vad vet jag?   Har sedan dess gått omkring och känt mig hög på adrenalin och endorfiner, så folk har kanske undrat lite varför jag är så himla glad.   En annan sak som jag fick lära mig idag är att tänka att jag klarar av mer än jag tror när det gäller träning, så det är mitt nya mantra nu: Jag är bra på det här, jag gillar att träna, det är skönt att träna hårt.


Så här går träningspasset till som jag ska köra 3-4 gånger i veckan: Jag går först på crosstrainern med ett ganska högt tempo under 15 minuter. Tempot ska vara så högt att man orkar prata korta meningar, men inte längre monologer. Sedan har jag ett styrketräningsprogram med övningar där man använder pilatesboll och/eller kettlebells. Ingen av övningarna ska göras på maskin, vilket är bra, för då stabiliserar man mage och rygg och tränar upp balansen. Alla övningar involverar nästan hela kroppen, vilket är det man vill åt om man som jag vill gå ner i vikt. Slutligen går jag raskt på löpbandet under 10 minuter. Sedan är jag helt slut men nöjd med mig själv!


Efter träningen gick jag och åt lunch med W och gick förbi min favoritaffär Lush och köpte en underbar bodylotion med vaniljdoft.

Av Emelie - 23 augusti 2012 22:53

Jag gillar verkligen suckulenter (taklökar). De är lättskötta och kattvänliga och kräver inte så mycket omvårdnad. Det vore coolt att ha en sån fin kruka på soffbordet hemma:

 

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards