Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 juli 2012

Mål för min uppfödning:

Av Emelie - 14 juli 2012 19:19

Vart jag vill komma i min uppfödning (ny version):


1. Jag vill föda upp katter som är så friska som möjligt. Sättet att åstadkomma det är dels att undvika att avla på katter som har hög risk att utveckla allvarliga sjukdomar (nära släktingar till sjuka katter), samt självklart även katter som själva uppvisar någon form av sjukdom eller defekt. Det andra sättet är att i största möjliga mån bidra till att så många katter som möjligt används i aveln, för att öka den genetiska mångfalden. Det tredje sättet att göra det är att försöka använda katter med lite ovanlig stamtavla och mycket foundationkatter i aveln. (Dock är det, som ni läsare säkert märkt, inte helt lätt att hitta sådana katter.) Det fjärde sättet att göra det är att hålla nere inavelsnivån på parningarna. (Min egen "gräns" är att hålla mina parningar under 2,5% på 5 generationer.) 


2. Jag vill föda upp katter som har bra temperament. Med det menar jag att de ska passa bra som sällskapskatter och innekatter och att de ska vara sociala och gosiga utan att vara påträngande. De ska även passa bra ihop med barn. De ska ha kvar sina naturliga instinkter, men inte var för "vilda". De ska vara trygga i nya situationer och med nya människor.


3. Jag vill föda upp katter som har bra reproduktionsegenskaper. De ska ha bra fertilitet och vara bra på att föda och ta hand om sina ungar. Hanarna ska inte uppvisa för mycket "hankattsbeteende" med urinmarkeringar och rop som fertila. Honkatterna ska inte ha för besvärliga och täta löp och inte urinmarkera som fertila.


4. Jag vill föda upp katter som är så allergivänliga som möjligt.


5. Jag vill föda upp katter som jag gillar till utseendet. Jag vill att de ska se ut som sibiriska katter och de färger/mönster som jag vill fokusera på mest är bruntabby och blåtabby med eller utan silver. Jag vill att de ska ha lättskötta pälsar.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se