Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 4 juli 2012

Det finns inga "supermänniskor"!

Av Emelie - 4 juli 2012 14:25

Jag är fortfarande sjuk, och på grund av att jag promenerade igår så har jag blivit sämre idag (tror jag i alla fall). So much for Hs devis att alla sjukomar går att bota med hjälp av fysisk träning. När jag är sjuk så tycker jag synd om mig själv och äter choklad. Det gör jag alltså nu också. H och Lilla Lo är på utflykt. Jag har ringt till sjukvårdsupplysningen för att jag är hypokondrisk och tror att jag är allvarligt sjuk, men det trodde inte sjukvårdsupplysningen, så jag får väl utgå från det. Giselle ligger och tvättar sig, extremt söt som vanligt. Tvättningen blir nästan till en lek där hon försöker fånga sina egna bakben. 

   

Cornelia och Elton är kompisar som som alltid, härom dagen var de så här söta:


 Jag har läst i tidningen Illustrerad vetenskap att även respekterade astronauter får psykspel ibland. Två astronauter vägrade till exempel under 10 dagar göra vad kontrollcentret sade till dem, för de kände sig så stressade av att de fick nya order hela tiden. En annan astronaut har varit nära att öppna luckan till en rymdfärja, vilket skulle leda till att alla ombord skulle dö. De fick sätta ett hänglås på luckan. En annan, kvinnlig, astronaut körde 150 mil iförd astronautblöja för att sedan attackera en kvinna på en flygplats som hon var svartsjuk på. Allt detta har alltså hänt astronauter i verkligheten trots att alla astronauter genomgår rigorösa psykologiska kontroller innan de blir astronauter. Min slutsats blir att även så kallade "supermänniskor" kan bli psykiskt sjuka och att experterna fortfarande har alldeles för otillräcklig kunskap om hur det mänskiga psyket är beskaffat. Känns bra att få bekräftat det jag redan visste: att det inte finns några supermänniskor i verkligheten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se