Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juni 2012

Av Emelie - 9 juni 2012 13:00

Ibland ser jag att gamla inlägg på bloggen har blivit inaktuella. Då händer det ibland att jag skriver om dem. Klicka här så kan du läsa om kastrerade katters mat.

 

Bilden visar vår tidigare avelshona Lisen, som numera är kastrerad, och därför har fått ökad aptit.

Av Emelie - 8 juni 2012 16:02

Idag fick jag för mig att jag skulle byta plats på Cornelia/Elton och Chanel med hennes fyrlingar, som ju bor i olika delar av lägenheten, men det visade sig vara en dålig ide, både för mig och för de vuxna katterna. Det blev bråk, och jag som försökte få dem att inte bråka blev biten i tummen. Så nu har jag suttit på vårdcentralen och fått stark antibiotika.  


Hamstrarna Alvin och Theodore har blivit tingade, så nu är det bara lilla Isadora kvar till salu (se bilder).


      Lilla Lo och jag är förkylda och vi ligger efter med städningen som vanligt. En helt vanlig dag hos familjen Nilsson, alltså.   


Kattungarna har i alla fall snabbt anpassat sig till sitt nya boende och sover nu sött i soffan.   

   

Har förresten bytt omröstning nyss. Var med och rösta!

Av Emelie - 7 juni 2012 10:40

Jag är förkyld som vanligt. I morse lekte kattungarna Hela havet stormar i min säng och sedan har de fortsatt att galoppera omkring som små galningar i lägenheten. Så fulla av livskraft (till skillnad mot deras matte   ). Igår tvingade H mig att följa med till Picknickfestivalen trots förkylning, och det blev en trevlig promenad och så fick vi se massor av folk ihopträngda på små filtar. Bra för mig att komma ut ur lägenheten ibland.   


Cleos matte Sara är intresserad av att tinga Giselle, men först vill hon ringa Giselles veterinär för att ställa frågor om hennes hälsa. Jag tycker att det är bäst att göra så, för annars måste ju all information gå genom mig, och jag är ingen expert. För att Sara ska kunna prata med veterinären så måste jag först godkänna det, för det är sekretess precis som inom människovården. Och det är ju bra.


Idag kommer Iris matte C hit för att prata om avelsplaner. Jag har lovat middag, men kommer nog inte att prestera bättre än fryspizza, är jag rädd. Är ingen stjärnkock, som ni vet.  


Vi har nu bestämt att vi ska göra ett försök med Chanel på foder hos Amandas matte D och en ny kull nästa år (parning februari/mars). Presumtiv pappa med friska släktingar utsedd. Sedan flyttar Amanda till sitt "forever home" hos H. Jag tror att det kommer att gå bra eftersom Chanel är en sån social och trygg katt. 


Lilla Lo har upptäckt att hon känner av lite allergi inomhus när hon är förkyld. Det är första gången hon har visat något tecken på allergi. Så därför kanske nästa kull blir den sista för mig, vi får se.  


Funderar lite på att döpa en av kattungarna i H-kullen efter min man. Kanske ska jag kalla H-kullen för "Slutkullen"?  


Har tre dvärghamsterungar kvar, men de är lite svårsålda. Tror att det är fel tid på året. Har satt in annonser både på Blocket och i GP. Vore skönt med lite färre burar att sköta om. Har 4 just nu. Idag ringde det i alla fall en kvinna som var lite halvintresserad.

Av Emelie - 5 juni 2012 16:19

Idag har jag och G-kullsfamiljen varit hos veterinären för vaccination. Jag kände mig väldigt lättad när veterinären sa att Giselle är helt frisk och att hon därför kan få sin spruta precis som de andra! Hon sa även att risken för att Giselle kommer att få hälsoproblem som vuxen är väldigt liten. Därför vågar jag nog låta någon tinga lilla sötdamen snart!    


           


 

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards