Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juni 2012

Av Emelie - 25 juni 2012 23:36

Upptäckte plötsligt att det har tillkommit nya foder i Royal Canins sortiment som man köper på djuraffärer. Lite förvånande att Royal Canin inte har informerat om de nya fodren i sina regelbundna utskick till oss uppfödare, för när de tidigare kom ut med ett speciellt foder för katter över 12 år så hade de massor med information och de åkte till och med landet runt för att hålla kurser för uppfödare om det nya fodret.   


Nu har de i alla fall kommit ut med ett foder som jag har väntat på länge: ett foder för kastrerade kattungar som går att köpa i djuraffärer. Tidigare fanns ett sådant foder endast att köpa hos veterinärer, vilket förstås blir krångligare för ägarna. Jag rekommenderar därför detta foder till alla kastrerade katter under ett år. (Och jag rekommenderar alla kattköpare att kastrera sin katt vid 6 månaders ålder.) Det heter Kitten Sterilised och så här ser påsen ut:

 

ANNONS
Av Emelie - 25 juni 2012 22:51

Idag har Gaston, Gizmo, Galileo och Chanel flyttat. Gizmos matte ringde och berättade att han har legat i deras knä, men han har inte ätit ännu, men jag sa att det är helt normalt, det kommer han att göra snart när han har börjat anpassa sig till sin nya miljö. Gastons nya matte skriver:


"Gaston jamade hela vägen hem!
Sen när vi kom hem tog vi honom till övervåningen! Då slutade han att jama!
Han utforskade rummen i lugn och ro! Kissade i lådan, drack vatten! Han la sig på min mage o kurrade! Han är helt underbar mot oss alla! Nu har han ätit lite våtfoder med!"
 
Chanel och Amanda morrar till varandra, så jag rekommenderar att de får fortsätta att vara åtskilda några dagar, tills de har börjat vänja sig vid varandra.
ANNONS
Av Emelie - 25 juni 2012 15:02

Om du funderar på att köpa en dvärghamster så vill jag varmt rekommendera Carina från Kronoskogens i Ljungby! Carina har regelbundet kullar med hamsterungar av arterna Rysk vintervit och Campbells. Nu när jag vet hur mycket jobb det är med att föda upp hamstrar så kan jag bara säga att jag beundrar Carinas avelsarbete!

 

Kronoskogens Ace. Bilden lånad

från Kronoskogens hemsida.


Köp aldrig en hamster eller annat djur från en djuraffär. De flesta djur i djuraffärer kommer från grossister som "massproducerar" djur för ekonomisk vinning. Djuraffärerna ger inte sina djur tillräcklig mänsklig kontakt och djuren får inte sällan olämplig mat. Vissa djur kan bära på allvarliga smittor eller vara inavlade. Djuraffärer tänker för det mesta mer på pengar än på djurens bästa. Köp i stället från en seriös uppfödare eller, ännu bättre, av en omplaceringsverksamhet för det djurslag du är intresserad av. Att köpa ett omplaceringsdjur från en privatperson är också ett alternativ.

Av Emelie - 24 juni 2012 13:19

Ni som följt min blogg vet att jag har haft lite tvivel den senaste tiden kring om jag ska fortsätta med min uppfödning. G-kullen är ju helt underbara, men det har tagit rätt hårt på mig att Giselle har varit sjuk och att Chanel har bråkat så mycket med Elton. Men de senaste dagarna har jag fattat beslutet att jag vill fortsätta med uppfödningen och att jag ska köpa en ny hona. Konstigt nog så dök den "perfekta honan" upp så där helt på en gång, så jag har redan bestämt mig för vilken katt jag ska köpa!    Uppfödarna är helt nya och bor i Trollhättan. Jättesnälla och verkliga djurvänner båda två. Kommer precis hem därifrån och här är bilderna jag tog:

                 

Ungarna är helt ljuvliga och kommer från friska och ovanliga linjer med mycket foundationkatter. Föräldrarna verkar lugna och trygga och så hade jag sån tur att av tre ungar i kullen så är två bruntabbyhonor (en av mina absoluta favvofärger) och vid ca 4 veckor ska jag få välja den av honorna som är mest lovande.   Båda honorna ser fina ut och har en härligt varm färgton. Den tredje ungen är en ljuvlig hane, brunspotted-vit bicolor, mamma upp i dagen. Mamman till kullen verkar vara en exemplarisk avelshona med bra fertilitet och pappan är enligt utsago jättetrevlig i temperamentet. Min drömhonkatt helt enkelt! Jag är så glad och tacksam för att jag har hittat denna kull med två fina honor så nära hemifrån! Tack snälla Sandra och Tommy för att jag ska få köpa en katt av er!


Självklart har jag redan planer för denna lilla ljuvliga varelse: Jag hoppas att hon ska få sin första kull med min egen Glistening Gaston! 

Av Emelie - 23 juni 2012 20:16

Nu har du chansen att prova på familjekonstellationer! Solveig Reinhold, som är en erfaren och duktig konstellatör, har en heldagsworkshop i Kungälv nu på lördag den 30:e och det finns en klientplats kvar. Rekommenderas!

Av Emelie - 23 juni 2012 01:06

När jag städade hamstern Peachs låda så ville kattungarna sova i den. Luktade väl gott förstås.

 

Håll med om att den här killen måste få bli pappa när han blir stor:

 

Av Emelie - 22 juni 2012 23:31

Har just insett att jag vill köpa en ny avelshona. Vill gärna fortsätta med kattuppfödning trots att det har varit lite tufft med den här kullen. Har redan hittat en intressant kull, dessutom!  

Av Emelie - 22 juni 2012 17:47

Istället för att föra en ojämn kamp mot Eltons tovor så ska jag lämna in honom till veterinären för en lejonklippning!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se