Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 29 juni 2012

Läraryrket - igen!

Av Emelie - 29 juni 2012 01:02

Eftersom jag inte känner full tillit till att jag kommer att börja jobba i augusti, så har jag bestämt mig för att jag ska se till att bli behörig i svenska, och därför komplettera min utbildning ytterligare. Så snart har jag väl 10 års högskoleutbildning i stället för 9. För att ta reda på lite mer om vad som egentligen krävs för att få lärarlegitimation i svenska för gymnasiet så ringde jag Skolverket. Och började förstå varför det tar så himla lång tid för legitimationerna att bli färdiga (skickade in min i augusti förra året.) Jo, i stället för att bara godkänna alla högskolekurser i svenska och litteraturvetenskap, som man hade kunnat vänta sig, så måste Skolverket göra en utredning kring varje högkolekurs som inte har med ordet svenska i namnet. En utredning för varje kurs, även om kursen har samma namn men ges på olika högskolor. (Alltså säkert runt hälften av alla kurser som folk som vill bli svensklärare har läst.) Inte konstigt då att det tar lång tid! Jag har bestämt mig för att om allt annat skiter sig så ska jag jobba som lärare, för jag är så himla trött på att vara arbetslös nu. 


Om jag ska börja jobba som lärare igen så ska jag se till att hålla mig till följande regler:

 • Alltid hålla låg profil gentemot chefer och överordnade.
 • Aldrig lita på att det ledningen säger sig vilja är vad de verkligen vill. 
 • Aldrig utgå ifrån att chefer prioriterar verksamheten före sin egen prestige.
 • Aldrig förvänta mig att det ska finnas läroböcker och att eleverna ska komma ihåg att ta med sig dem.
 • Alltid vara väldigt trevlig och artig mot alla, även de otrevliga.
 • Alltid vara extremt tydlig om vad som krävs för att få ett visst betyg, och vad jag kan gå med på eller inte gå med på.
 • Akta mig för kollegor som av olika anledningar vill mig illa.
 • Ignorera mina kollegors problem, konflikter och personlighetsstörningar.
 • Fortsätta gå min egen väg och göra det jag känner är rätt, men inte tala om det för alla.
 • Skita i korkade regler och diskussioner som tar fokus från vad verksamheten verkligen handlar om.
 • Hålla fokus på den delen av yrket som jag gillar: den kreativa delen .
 • Sluta försöka "rädda" elever som det är synd om.
 • Sluta tycka synd om eleverna överhuvudtaget.
 • Sluta kasta pärlor för svinen.
 • Sluta tänka på verksamheten som helhet, utan bara fokusera på just mina arbetsuppgifter. 
 • Aldrig göra mer än det som chefen säger åt mig att göra.
 • Hålla ambitionsnivån så låg som möjligt.

Tycker ni att detta låter annorlunda mot hur det borde vara? Jag säger bara: välkommen till verkligheten! Lyckas jag med detta så tror jag att jag kan funka rätt bra som lärare!    

 
ANNONS
 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

29 juni 2012 08:13

Haha, det är ju allvar i det du säger men jag kan inte låta bli att fnissa i alla fall :-)! Klart att det inte borde vara så men en viss sanning är det nog i det! Det gäller att hitta ett sätt att vara smidig men att ändå följa sin egen väg. En balansgång, inte alltid rätt! Du hittar ett sätt! Lycka till!!!

http://www.laghamras.se

Emelie

29 juni 2012 18:36

Tack för dina uppmuntrande ord! Ja, jag håller med om att det är komiskt, eller snarare tragikomiskt. ;)

 
Margita

Margita

29 juni 2012 08:47

klockrent enligt min egen erfarenhet! Enda sättet att orka för oss som vill så mycket :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

29 juni 2012 18:34

Och vi som är like känsligare än andra....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se