Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 30 maj 2012

Lucidas matte om Lucida:

Av Emelie - 30 maj 2012 15:01

"Den ljuvliga (om än påstridiga) Lucida bor kvar hos oss sedan Angelica flyttat tillbaka till Skövde igen.
Och sedan nästan ett år tillbaka så får hon också gå ut på dagarna eftersom hon innan dess ständigt försökte rymma ut på egen hand. Hon är duktig och håller sig nära huset och kommer oftast direkt jag ropar på henne.
Hon är också en fantastiskt duktig jägare och brukar lämna sina offergåvor på vår trappa. Mössens huvud är uppenbarligen oerhört läckra för de brukar saknas. Tyvärr är hon även duktig på att ta fåglar och där hjälper inte ens bjällran på hennes halsband.
 
I fredags hade tyvärr en del dramatik här hemma. Jag hörde ett fräsande från köksfönstret och såg då ett silvrigt streck springa förbi och under trappan. Jag rusade genast ut för att se vad som skrämt henne men såg inget djur men Lucida lät konstigt.
När jag väl fått in Lucida såg jag en stor röd "kula" på hennes underläpp och misstänkte att hon kommit för nära en orm. Första samtalet till jourveterinären (naturligtvis hände det på kvällen) som rekommenderade två Betapred och avvakta.
Två Betapred smulades sönder i vatten och sprutades in i munnen. Knappt en timme senare började underkäken svullna upp rejält och jourhavande veterinär nr två kontaktades (för att få ett andra utlåtande) som ville att jag skulle ge två Betapred till och åka in nästa morgon.
 
Lucida blev sedan inlagd i två dygn med antibiotika, smärtstillande och dropp. Jag har precis fått hämta hem henne och hon är ännu inte i form utan kommer att få äta antibiotika i ytterligare 10 dagar samt återbesök om några veckor för att se så att
lever och njurar mår bra. Hon är idag väldigt tyst (vilket hon sällan är annars) och sover mest. När hon är vaken är hon väldigt gosig om än lite skygg, så hon behöver helt klart mer tid till att återhämta sig. När hon kom hem så strök hon sig mot Saga (hunden) så mycket
så hela hennes huvud blev vått, efter att det mer eller mindre varit i Sagas mun under strykningarna.
 
Det förvånar mig lite att vissa tror att ett huggormsbett inte är farligt för katter och att kunskaperna bland veterinärer varierar så mycket. Visserligen kan ormar ibland hugga utan att använda sitt gift eller portionera ut lite grand.
Kanske är det därför en del tror att ormbett inte är något att bry sig om....?!
 
Korten som är med togs bara ett par timmar innan hon råkade illa ut. "
     

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se