Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2012

Av Emelie - 15 april 2012 13:25

Idag är hamsterungarna 8 dagar gamla, och jag upptäckte två jättespännande saker när jag skulle fota dem:

1. Hamsterungarna äter faktiskt redan små bitar av riktig mat!  

2. Jag kan redan se vilket kön hamsterungarna är!     


Får jag lov att presentera: Gyllene Knorren-kullen!

     

Gyllene Knorrenkullen består av:

Ingo och Henning, mandarin agouti och mandarin sapphire hanar.

Tony och Optimus, agouti hanar.

Isadora, sapphire hona.


Så här har jag tänkt:

Ingo och Tony flyttar tillsammans.

Henning och Optimus flyttar tillsammans.

Isadora flyttar ensam.


Eftersom mandarinfärgen är mest populär så känns det mest rättvist att dela på mandarinerna. Dessutom blir det ju mycket lättare för ägarna att skilja på dem!   Självklart kan det hända att könet på hamstrarna kommer att ändras med tiden (om jag har sett fel).

ANNONS
Av Emelie - 14 april 2012 19:10

 

Kullens pappa Sesam vid 2 veckors ålder (från Margitas blogg.)

 

Kullens farfar Jasper (i mitten).

 

Gaston nästan 2 veckor gammal.

ANNONS
Av Emelie - 14 april 2012 16:51

   

Ovan: Kattungarna med mamma Chanel.

Glistening Gaston. Färg: Bruntigré. Status: Till salu för avel/utställning.

     

Galileo Galliano. Färg: Svartsilvertabby. Status: Till salu som sällskapskatt.

       

Gizmo Gillette. Färg: bruntigré. Status: Till salu som sällskapskatt.

   

Girlpower Giselle. Färg: Svartsilvertigré. Status: Stannar hos oss.

 


Av Emelie - 14 april 2012 15:33

Titta så mycket som har hänt på bara två dygn:

             

Av Emelie - 14 april 2012 13:03

Nu har jag skapat en omöstning angående om jag ska sälja hamsterungarna i par eller inte. (Se förra inlägget.) Vad med och rösta och skriv gärna kommentarer om vad ni tycker!!!

 

Av Emelie - 13 april 2012 19:10

Idag har jag och Lilla Lo haft en trevlig dag hos Margita, som nyss flyttat till Ytterby. Margita har Senga's uppfödning och två sibiriska honkatter, som vi fick träffa. Hon funderar över att snart para sin hona Alice, och jag tror att de ungarna blir riktiga snyggingar, så det ska bli spännande att följa! När vi var i Ytterby så passade jag även på att gå till Citygross och handla kycklinghjärtan, som kattungarna ska få smaka när de blir äldre. Jag vill gärna vänja mina kattungar vid att äta rå föda, så kallad BARF, ifall någon husse eller matte skulle vilja ge sig på det.


Jag har också funderat en hel del på dvärghamstrarna det senaste dygnet. Nu när jag är hamsteruppfödare också, så vill jag förstås att de hamstrar jag säljer ska få det så bra som möjligt i sina nya hem. Därför har jag till att börja med skrivit en hamstersida på min hemsida, där man kan få reda på mer om hamsterskötsel. En förkortad version får man med sig i pappersform när man köper hamster av mig. Jag kommer såklart även att finnas tillgänglig om någon vill fråga om något.


En sak som jag funderat mycket på det senaste dygnet är om jag ska sälja mina hamsterungar i par eller enskilt. Enligt Djurskyddslagen ska gnagare säljas i par, om det inte finns särskilda skäl. Ett viktigt sådant "särskilt skäl" kan vara att hamstrarna börjar bråka om de bor två. Problemet är bara att de flesta hamsterpar verkar fungera bra ihop, medan vissa individer inte går ihop alls. Hur gör man då? Jag vet att vissa hamsteruppfödare endast säljer sina hamstrar i samkönade par, medan djuraffärer tar det säkra för det osäkra och säljer dvärghamstrar en och en. Det verkar finnas en ärftlig faktor i detta, och jag vet att vissa av Peachs släktingar har bråkat, medan Yoshis släktingar säljs i par.


För den enskilda hamstern är det förstås bra om den har en kompis som den kommer bra överens med, men man kan ju inte veta i förväg vilka hamstrar som kommer att trivas ihop och inte. Idag när jag lyfte upp Yoshi så ställdes hela den här frågan på sin spets, för jag såg att han var blodig på magen, och det måste bero på att Peach inte vill ha honom i närheten nu när hon har ungar. Jag flyttade därför Yoshi till en annan bur och fattade beslut om att Peach nog får bli ensamhamster i framtiden. Yoshi däremot, kommer jag försöka sätta ihop med en av hans söner när ungarna blir fem veckor gamla, och kolla om det fungerar. I annat fall kommer jag att sälja alla hamsterungar. Eftersom de är fem stycken så kan inte alla flytta i par, det är ren matematik. Men vad ska jag rekommendera köparna att göra? Köpa en eller två hamstrar? Ja, det är en väldigt svår fråga, och antagligen blir det så att jag lägger beslutet på hamsterköparen, efter att ha informerat om möjliga konsekvenser av att låta hamstrar bo ihop.

Av Emelie - 12 april 2012 16:29

Fortfarande smått chockad över att plötsligt ha blivit hamsteruppfödare så kom jag på att jag måste fota dem!


   

Ovan ser ni de nyblivna föräldrarna: Peach och Yoshi.

       

Bilder på de små hamsterbebisarna, som kommer att få namn efter barnboksserien "Gyllene Orren". Här ser man tydligt att det är två mandariner, två agouti och en sapphire! Kul med olika färger!


Utifrån bilder på Martin Braaks hemsida så har vi räknat ut att ungarna måste vara runt 4 dagar gamla, vilket betyder att de är födda den 8 april. Vad vi nu måste göra är att fatta beslut om hur vi ska göra med våra hamstrar i fortsättningen. Om vi låter Peach och Yoshi bo kvar tillsammans så kan det komma nya kullar med bara två veckors mellanrum. Om vi separerar dem så bör var och en av föräldrarna få sällskap av en unge av samma kön. Och jag som nyligen har sålt en hamster och en massa hamsterprylar till Kronoskogens hamsteruppfödning! Jag hade ju helt gett upp tanken på att bli hamsteruppfödare....


Ni får i alla fall gärna kontakta mig om ni är intresserade av en hamsterunge. De kommer att vara leveransklara vid ca 5 veckors ålder. saga_emelie@hotmail.com

Av Emelie - 12 april 2012 15:30

Snacka om att jag blev förvånad idag när jag lyfte på locket till hamstrarnas bur och hittade 5 små hamsterungar!!! Vi har inte märkt något alls, och Peach har ju alltid varit lite tjock, så vi hade ingen aning om att hon var dräktig. Det ser ut att vara 3 agoutiungar och 2 mandariner! Vi hade ju gett upp våra avelsplaner helt, eftersom vi trodde att våra hamstrar inte kunde få några ungar. De har bott ihop i flera månader utan att något har hänt.

 

Söta Peach har blivit mamma!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se