Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 29 april 2012

Väldens bästa hamsterbur?

Av Emelie - 29 april 2012 15:37

Mycket hamsterhändelser nu. Idag har nyblivna hamsteruppfödaren Miss Emmi's inhandlat värsta lyxburen till de fem hamsterungarna plus pappa Yoshi. Jag var lite fundersam till om Yoshi skulle funka ihop med sina ungar, men det har gått jättebra! Ungarna är lite rädda för honom fortfarande när han ligger i samma bo, men han själv har inte visat någon som helst rädsla eller aggression. Jag bestämde att lilla Isadora ska få bo med sina syskon ett litet tag till, sedan får hon flytta till sin mamma. 


Efter att ha stått länge, länge i djuraffären och valt mellan burarna och prylarna, så valde jag till slut den bur som jag tyckte var allra bäst för hamstrarna. Precis en sån bur som jag skulle ha valt till mina hamstrar när jag var liten. (När jag var liten så "uppfann" jag förresten såna där rör, som var och varannan hamsterbur har nuförtiden. Men då på 70-talet så fanns det inga såna grejer alls. Jag minns att jag gjorde små ritningar med olika roliga gångar för hamstrarna att springa i.) Den nya lyxburen har rör och tre olika våningsplan och flera små hus. Bra mental och fysisk stimulans för de små, som numera ser ut som "riktiga" hamstrar i miniformat!


Den nuvarande planen är att Yoshi ska få bo ihop med Tony och Ingo på prov, så att jag kan se hur de reagerar på varandra när ungarna blir könsmogna. Blir de sams eller osams, är frågan? 

               

 
ANNONS
 
Margita

Margita

29 april 2012 16:13

så väl omhändertagna de små liven blir! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

29 april 2012 18:53

Ja, nu när jag ändå har fött upp hamsterungar så vill jag ge dem de bästa förutsättningarna.

 
Ingen bild

Felicia

3 maj 2012 15:40

Så sööta! Hade en sådan bur till mina hamstar men dom är döda nu. De älskade verkligen den buren! Smulan tyckte mycket bra om röret oc bar jämt in massa spån i det. Något som Lizzie inte tyckte om så hon bar ut det. jag köpte mer rör och byggde lite runt också. Bra val av hamsterbur hursomhelst! :-)

Emelie

3 maj 2012 18:18

Hahaha, Lizzie och Smulan verkar ha varit två härliga hamsterpersonligheter! Ja, för hamstrar verkar den här buren vara idealisk. Finns bara en nackdel: den är lite jobbig att rengöra.

 
Ingen bild

paula

22 maj 2012 16:20

man ska absolut inte ha plasthus till hamstrar dem skär sej lätt
oh kan skada sej på plast
man ska ha naturvänliga material till hamstrar...
inte okej !

Emelie

22 maj 2012 16:44

Jag brukar inte rekommendera plast till mina hamsterköpare, eftersom jag tycker att trä är bättre. I det här fallet så fick man med huset när man köpte buren.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se