Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 28 april 2012

Hamsternytt

Av Emelie - 28 april 2012 00:11

Nu har jag bestämt mig: till den nya kullen hamsterbebisar ska jag skaffa stamtavla, så att jag lär mig hur det går till. När jag har varit medlem i Svenska hamsterföreningen i ett år så kan jag, om jag vill, registrera mitt stamnamn. Det stamnamnet ska förstås bli Miss Emmi's!


Jag känner mig fortfarande väldigt grön på hela det här hamsterområdet, och som vanligt finns det folk som har åsikter om mitt sätt att föda upp så här i början, men precis så var det när jag började med kattuppfödningen också. Men alla är ju nybörjare någon gång, eller hur? Så vi nybörjare behöver förstås hjälp och uppmuntran från de erfarna uppfödarna.

Snart får vi förstås se till att vara med på en hamsterutställning också!   


Apropå den nya hamsterkullen: när jag och Lilla Lo tittade till de nyfödda bebisarna så såg vi att en hade hamnat en bit från de andra, stackarn. Jag flyttade den och hoppades att den skulle överleva. När jag tittade till den senare i kväll så fanns det fortfarande 7 ungar, varav en såg lite ynkligare ut än de andra. Hoppas den klarar sig! Det måste vara ganska tufft för de små att kämpa om tuttar när de är så många.

Så här såg den första kullen ut när de var 4 dagar gamla. Kan ni tänka er att de nya, som är helt nyfödda, är ÄNNU MINDRE och man ser ingen skillnad i färgen, alla är mörkrosa, nakna, och helt hjälplösa. Men de kan ändå pipa! Man kan nästan se de inre organen genom den tunna huden...Jag ska se till att ge Peach en massa mumsig mat nu så att hon får mycket mjölk till ungarna. Jag har köpt Versele-Laga Rat Nature till henne, vilket innehåller mer fett än hennes vanliga mat. Och så har hon fått broccoli, majs och maskrosblad.


 


Sedan har jag funderat lite på Yoshi. Jag undrar om han kommer att kunna bo med en av sina söner i framtiden, eller om det blir bråk då?....det är knepigt det där med att sammanföra hamstrar....men de verkar ha det bra tillsammans när det funkar. Jag är förresten väldigt glad att jag lyckades könsbestämma Gyllene-Knorrenungarna när de var 8 dagar gamla, för nu är det jättesvårt att se. Så jag ska göra samma sak med den här kullen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se