Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 23 mars 2012

Recycling

Av Emelie - 23 mars 2012 10:09

         

Det känns bra i hjärtat att tänka miljömedvetet, och jag har nyss kommit på en grej, som jag tycker är ganska smart: Cornelia har nu kommit in i en period där hon fäller mycket hår. Jag brukar borsta henne med en karda, och sedan lägger jag pälsen i hamstrarnas bur, att bygga bo av!  


Andra saker jag gör för miljön är förstås att ge hamstrar och katter matrester från vårt eget bord. Hamstrar kan fakstiskt äta det mesta som vi äter, men särskilt grönsaker och sojabiffar/sojakorvar brukar det bli. Katter brukar ofta vara rätt kräsna, så de äter inte vad som helst, men nu när Chanel är dräktig så äter hon både våfflor och pizza i små smakportioner. Vi är ju vegetarianer, så det brukar inte bli så ofta att katterna äter av vår mat, men Cornelia gillar att norpa åt sig både gurka och paprika. 


När vi byter spån och sand i hamsterburarna så lägger vi det i komposten. Jag plockar grenar och ogäs i trädgården och ger till hamstrarna. Känns bra, tycker jag.

 
ANNONS
 
carri

carri

23 mars 2012 17:59

Hejsan ! Jag tycker att man alltid ska försöka tänka Återvinn, vi kastar på tok för mycket. Fiffigt det där med katthår till hamserbo.

Ha en bra helg !

http://carri.bloggplatsen.se

Emelie

23 mars 2012 18:12

Ja, det är kul när man kommer på nåt nytt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se