Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 29 februari 2012

Några reflektioner kring vad jag värderar i livet

Av Emelie - 29 februari 2012 15:04

Just nu känns det inte längre så viktigt för mig att kunna jobba som konstellatör. Det viktigaste är att konstellationer har gett mig så mycket personligen och att jag förhoppningsvis kan få ett bättre liv tack vare det. Det jag framför allt vill är att ha ett jobb som jag trivs med. Vilket jobb det är spelar inte så stor roll, bara jag trivs. En annan sak som är väldigt viktig för mig är förstås min hälsa. Jag skulle vilja vara full av energi och känna mig levande!


När det gäller pengar och materiella saker, så har jag kommit på en liten tumregel. Innan man köper en ny sak, (exempelvis ett klädesplagg, en bil, en bostad, en bok eller en mobiltelefon) så kan man tänka så här:


  • Vad är viktigast för mig i livet? Bidrar den här prylen till att ge mig det jag värderar högst i livet?
  • Vad kostar prylen och hur lång tid behöver jag arbeta för att spara ihop till den?
  • Vad hade jag kunnat göra med den arbetstiden i stället om jag inte köpt den här prylen?
  • Alternativt, hur hade jag kunnat använda samma intjänade pengar till något som inte är en pryl, utan kanske en upplevelse?
  • Var ska prylen förvaras?
  • Vilken sorts underhåll, rengöring och skötsel krävs? Hur ofta?
  • Vad gör jag om prylen går sönder? Går den att laga och vad kostar det?
  • Behövs det någon försäkring och vad kostar den?
  • Behöver jag göra mig av med några gamla saker för att få plats med den nya? Är jag beredd att göra det INNAN jag köper den nya saken?
  • Hur mycket lycka och välbefinnande kommer den här saken att ge mig? -Idag? -Om ett år? -Om 5 år?
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se