Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 februari 2012

Chanel dräktig!

Av Emelie - 14 februari 2012 11:42

Vackra Chanel gillar inte när jag letar efter hennes tuttar. Men nu tror jag att det blir små MiniChanelkopior här hemma snart. Chanels snygga färg heter blåsilvertigré.


Trots att det ännu inte har gått tre veckor sedan parningen så är Chanels tuttar rosa idag! Jag tolkar det som att det föds små söta kattungar här hemma runt den första april! Förväntade färger på ungarna är i första hand brunmönstrade eller svartsilvermönstrade, med de kan eventuellt även bli blåmönstrade eller blåsilvermönstrade. Jag tror och hoppas att ungarna kommer att bli rastypiska och med gosigt temperament, med tanke på de underbara föräldrarna. Spännande!


Vad gäller hamstrarna så ska man testa deras urin innan parning för att utesluta att de har diabetes. Man sätter dem i labyrinten och så hoppas man att de ska kissa så att man ska kunna doppa en sticka med Clinistix i kisset. Yoshi kissade nästan på en gång, och hans test var helt normalt, men Rosalina kissar inte trots att jag har henne jättelänge i labyrinten till katternas stora förtjusning. Men jag ger inte upp. Jag SKA lyckas fånga några av hennes dyra droppar!   Sedan sätter jag ihop Yoshi med Rosalina och då får vi se om det blir några hamsterungar sen! Det blir i så fall min första hamsterkull. Förväntade färger på dessa hamsterungar är agouti och sapphire. Trots att båda hamsterföräldrarna har stamtavla så kommer ungarna inte att kunna få någon stamtavla på grund av att jag inte varit medlem tillräckligt länge i Svenska hamsterföreningen. Synd!

 

Söta Rosalina springer i trähjulet. Snart kanske hon blir mamma. Hennes färg kallas sapphire.

 
ANNONS
 
Margita

Margita

14 februari 2012 15:34

Åh vad roligt!!! Jag känner hur farmorshormonerna slår till! hehe
Så spännande att få se vad som kommer ut! Blir en lång väntan, som vanligt ;)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

15 februari 2012 09:49

Ja, det kommer att kännas som en evighet!

 
Margita

Margita

14 februari 2012 15:38

hoppas förresten att det blir hamsterungar också! Rosalinas färg är underbar!! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

15 februari 2012 09:49

Ja hon är jättesöt.

 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

14 februari 2012 18:24

Vad roligt! Grattis!!!

http://www.laghamras.se

Emelie

15 februari 2012 09:48

Tack! Det ska bli kul med kattungar här igen!

 
Ingen bild

Katarina och *Sibben Dylan

15 februari 2012 00:07

Grattis Emelie och tack för din support i Lördags!!! Det kom en man och kvinna som letade efter dig strax efter du gått. Ni har visst haft mailkontakt.

Emelie

15 februari 2012 09:48

Hmmm, undrar vilka det kan ha varit???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se