Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 februari 2012

Lava och kattungarna

Av Emelie - 14 februari 2012 00:20

 

Så här fin är Lava nu. Visst ser hon ut som en drottning?


Nu har Lava blivit kastrerad och fått sina vaccinationer och sin chipmärkning. Jag är så glad och stolt över att ha fått vara med och hjälpa henne och hennes kattungar till ett bättre liv genom Kattfotens katthem.


Det har hänt mycket med henne sedan hon flyttade hit den 18 december. Hon har blivit mycket tryggare och har börjat njuta av livet: nyligen har hon lärt sig att leka med en kattvippa och en fjäder. När man klappar henne nu så spinner hon och trycker huvudet mot min hand. Hon har blivit mycket smalare om magen, vilket till största delen beror på att all mask äntligen är borta. Hon tigger inte mat på samma desperata sätt längre, utan nu vet hon att det alltid finns torrfoder i foderlabyrinten när hon blir hungrig. Hon har till och med börjat leka lite med de andra katterna, men de andra katterna har fortfarande väldigt stor respekt för den här damen, som ju har levt en stor del av sitt liv i en kall lada. Ibland försvinner Lava i flera timmar och vi kan inte hitta henne. Hon har en hemlig sovplats som vi inte lyckats hitta. Snart flyttar Lava till sitt nya hem hos en pensionerad kvinna i Guldheden, till att börja med på prov.


Jag pratade förresten med Lotis och Leons nya matte, och hon berättade att de följer henne överallt, till och med in i duschen, så att de blir alldeles våta!  Matte torkar alltid sina två pojkar innan hon torkar sig själv. Många vänner och bekanta har varit och hälsat på de två killarna, och de har inte varit rädda alls.

 

Vackra cremekillen Leon medan han bodde hos oss.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se