Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 7 december 2011

Pawpeds nedlagt på obestämd tid...

Av Emelie - 7 december 2011 11:07

Det har hänt mycket medan jag var i Norge. Tydligen har vi fått en ny lag om att alla katter i Sverige ska vara märkta, men jag har inte hunnit sätta mig in i den ännu.


Sedan har det tråkiga hänt att avelsdatabasen Pawpeds sibiriska del har lagts ner, på grund av att hon som jobbar ideellt med detta arbete har blivit hotad med stämning av vissa uppfödare.   Det finns tydligen uppfödare som inte vill ha med sina katter i Pawpeds, men vars katter ändå kommit med. Helt galet tycker jag att man INTE vill ha sina katter i Pawpeds, det är ju tack vare den databasen som vi kan få information om de sibiriska katter som finns, och om de HCM-test som gjorts. Den räknar snabbt ut inavelsgraden för olika parningar, och den är helt enkelt ett väldigt bra hjälpmedel för oss uppfödare. Databasen fungerar tydligen lite som Wikipedia, att många är med om att hitta information om olika katter från olika källor och lägga in informationen och rätta det som eventuellt blivit fel. Sen har ju Pawpeds även utbildningar för uppfödare som är jättebra och som ligger långt före den uppfödarcertifiering som finns inom SVERAK, som ju också är en sorts utbildning. Jag har lärt mig supermycket på de tre Pawpedskurser jag har gått. Det ligger massor av arbete bakom denna databas, och så får de som jobbar med den bara en massa kritik....väldigt tråkigt tycker jag.


Jag vill bara säga: Jag står bakom Pawpeds och det fantastiska arbete som de gör med hela mitt hjärta och jag hoppas vi får tillbaka tillgången till databasen snart!!!

 

En liten slutreflektion: Överhuvudtaget känns kattuppfödarvärlden som en värld där det pågår många konfliker. Jag blir inte inspirerad av att vara i den miljön, däremot blir jag inspirerad av att vara med katter och kattungar. Eftersom det är mitt liv och jag får välja vilket liv jag vill leva så väljer jag det som får mig att må bra: katterna. I "kattuppfödarvärlden" (och även i världen utanför) väljer jag att umgås med de personer som jag mår bra tillsammans med, svårare än så behöver det inte vara.  

        
ANNONS
 
Guro

Guro

7 december 2011 11:28

Helt enig, synes databasen er super!

http://www.sjakkmatts.com

Emelie

7 december 2011 11:58

Ja, verkligen!

 
Margita

Margita

7 december 2011 16:45

Ja, det är verkligen jättetråkigt! Jag gick med i en namninsamling på FB för att få tillbaka den. Därifrån har jag läst andra inlägg och kommentarer och börjar förstå att det är väldigt infekterat, det hela. Tyvärr. :(
Tappar nästan tron på att vara med i avelssammanhang. Men jag älskar ju katter och kattungar och vill gärna vara med och forma rasen. Får väl göra det så gott jag kan nu, utan databas, hur man nu gör?! Mycket extra arbete kommer det att bli!

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

7 december 2011 20:35

Margita, avelsrådet har en egen databas, så det går bra att kontakta dem!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se