Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under oktober 2011

Av Emelie - 28 oktober 2011 15:03

Jag skrev just ett långt inlägg om varför jag nu har valt att kastrera Cornelia, men det försvann. Så nu skriver jag bara: nästa vecka kastreras Cornelia.

Av Emelie - 28 oktober 2011 01:35

Jag vill så gärna att Cornelia ska få kattungar. Och så vill jag behålla en av hennes ungar...Det är vad mitt hjärta vill i alla fall, även om jag vet att det är riskabelt och ologiskt. Jag måste vara kär och galen i den här lilla karismatiska tösen...  

 

Av Emelie - 27 oktober 2011 20:37

När jag tänker på att kastrera Cornelia utan att hon har fått en enda kull så känner jag bara "neeeej". Cornelia är faktiskt, det måste jag erkänna, min största favoritkatt någonsin. Hon är smart, gosig och är en mycket stor tillgång för kattgruppen. Från den dagen Chanel kom så har hon sett till att relationen mellan Elton och Chanel är bra. Idag kom jag på mig själv med att tänka att OM det är ett dominant anlag som orsakat sjukdomen hos Algot, så är det "bara" 25% sannolikhet att var och en av Cornelias ungar blir sjuka.....helt sjukt att tänka så, jag vet, men jag tror att hennes ungar skulle bli helt underbara små sällskapkatter och det är en stor sorg att inte få lära känna hennes kattungar.

 

Av Emelie - 26 oktober 2011 17:19

En sak som jag som "nybliven hamsteruppfödare" tycker är förvirrande är om man ska sälja dvärghamstrar en och en eller i par. Jag vet att djuraffärer brukar sälja hamstrar en och en, medan vissa uppfödare bara säljer dem i par. Nu när jag ser hur bra Yoshi och Peach har det tillsammans, så låter det vettigt att sälja dem i par. Men tänk om de börja bråka med varandra när de blir äldre? Det har tydligen hänt ibland och det kan vara väldigt stressande för hamstrarna......


Så här motsägelsefullt står det i djurskyddslagen:


"Gnagare, utom guldhamstrar, ska hållas i par, av samma eller motsatt kön, eller i grupp. Detta gäller inte om det finns särskilda skäl."


"Par och grupper av kaniner eller gnagare bör sättas samman av unga djur och hållas stabila. "


"Könsmogna okastrerade hanar bör inte hållas tillsammans."


"En hona bör inte hållas kontinuerligt tillsammans med en könsmogen okastrerad hane om det innebär att honan utsätts för hälsostörningar på grund av upprepade betäckningar och födslar."


Hur skulle ni tolka djurskyddslagen om ni var hamsteruppfödare? Ska man enbart sälja honor som par och inte hanar? Jag menar, hanar kan ju bli könsmogna redan vid 5 veckors ålder, och jag har aldrig hört talas om en kastrerad hamster. Eller ska man ta det säkra för det osäkra och sälja dem en och en?

 

Bilder:

                 




Av Emelie - 25 oktober 2011 14:15

Helt plötsligt är hamstrarna bästa kompisar och inte ett spår märks av deras tidigare osämja. Kanske, kanske kan jag bli hamsteruppfödare trots allt!   Jag har en teori om att Peach inte tyckte om Yoshi förut, för att han var för ung, men jag vet inte. Jag kommer i alla fall att vara noga med åldern i fortsättningen när jag sammanför hamstrar.

Av Emelie - 24 oktober 2011 21:49

Hamstrarna beter sig helt annorlunda mot varandra nu än de gjort tidigare. Det ser faktiskt ut som att de försöker para sig!   

Av Emelie - 24 oktober 2011 21:16

Idag när det mesta känns lite deppigt så har jag gjort ett nytt försök att sätta ihop Peach och Yoshi. Som vanligt fick de mycket god mat och den här gången verkar det faktiskt gå lite bättre. Trots att Peach såg Yoshi så började hon inte jaga honom. Håll tummarna för att det ska fungera!


Jag har nu bestämt mig för att försöka satsa på att bli hamsteruppfödare trots allt. Jag har det som en tröst när kattuppfödningen plötsligt har blivit så decimerad. Men idag märkte jag också att det är knepigt att kombinera katterna och hamstrarna. Elton var väldigt nära att fånga Peach när jag lyfte på locket till deras bur. Som tur var blev Peach inte skadad. Vi har svårt att helt barrikadera dörrarna, för katterna lyckas på något sätt ändå ta sig igenom, smarta som de är.

 

   

Av Emelie - 23 oktober 2011 22:00

Jaha, nu har det hänt. Det där som är en kattuppfödares värsta mardröm: en av de katter som jag fött upp, Algot, har fått diagnosen HCM. Jag är så himla ledsen för hans mattes och husses skull, och så känns det tråkigt att de som köpt katt av mig kan bli oroliga för att deras katt ska vara drabbad. (Algots pappa är Yakov och hans mamma är Evora.) Slutligen känner jag mig ledsen för min egen skull, för jag har bestämt mig för att både Cornelia och Amanda ska kastreras, och det innebär att jag bara har en enda avelskatt kvar: Chanel. Får nu bara hålla tummarna för att hon är frisk....  


Och jag som längtar så mycket efter kattungar...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards