Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2011

Apropå min idé om kombinerat katthem/kattshop:

Av Emelie - 13 oktober 2011 10:29

 

Idag kom jag på den briljanta idén att katthemmet som jag drömmer om att starta ska kombineras med en rehabilitering för sjukskrivna, i stil med de rehabiliteringsträdgårdar som redan finns och som Margita har skrivit om på sin blogg. I stället för att jobba med växter så skulle dessa sjukskrivna personer få jobba med katterna och med att ta hand om affären, utifrån sin egen lust och förmåga och med stöd av flera andra anställda resurspersoner. Folk som kom in för att kolla på kattprylarna i butiken skulle också få träffa katterna. Några av katterna kan få gå omkring i butiken. Det blir lite som ett kattcafé á la Japan, men eftersom vi inte kommer att sälja mat, så kan inte myndigheterna klaga.   Jag gillar idén mer och mer ju mer jag funderar på den! Bilden kommer från Katthemmet Kompis.

 
ANNONS
 
Margita

Margita

13 oktober 2011 17:58

Låter som en toppenidé!!!! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

13 oktober 2011 22:10

Ja, det blir väl Sveriges första i så fall.

 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

13 oktober 2011 20:00

Det var en bra idé Emelie!
Kanske något du startar upp framöver!

http://www.laghamras.se

Emelie

13 oktober 2011 22:06

Ja, vem vet vart livet tar mig härnäst!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se