Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 27 september 2011

Världens bästa kattleksaker!

Av Emelie - 27 september 2011 09:36

Gör det gärna till en god vana att leka en stund med din katt varje kväll. Särskilt innekatter behöver aktiveras på olika sätt varje dag för att må bra. Det finns en djungel av kattleksaker ute i djuraffärerna. Men det är inte alla leksaker som katterna verkligen gillar. Små leksaker brukar generellt vara roligare än stora. Man kan plocka fram några få leksaker och sedan gömma dem och ta fram andra, så blir de gamla spännande igen. Man kan också göra en massa leksaker själv. Ett tips är att spraya kattleksaker och klösträd med kattmyntaspray, så blir de ännu roligare.


Här har jag listat de 15 bästa kattleksakerna genom tiderna:

 

 

1. Fjäder- eller läderbandsvippa. Det är helt enkelt en pinne med fjädrar eller läderband längst ut. (Kan också vara glittriga plastremsor eller tygband.) Man vispar omkring pinnen och kissen kan leka hur länge som helst! Kul för matte och husse också! Välj en sort med fjädrar som inte lossnar så lätt, eller välj lädersnören, som är mycket mer hållbara! Finns även i metspö-variant. Lägg undan vippan efteråt, så att den inte blir söndertuggad.


2. Mus i gummiband. Helt enkelt en pälsmus (eller annan leksak) som sitter fast i ett gummiband. Man hänger upp den på lämpligt ställe och sedan kan katten - särskilt kattungen - roa sig länge. Varning: Kattungen kan trassla in sig och fastna. Låt kisse leka under uppsikt.


 

3. Laserpekare. En stor favorit, särskilt när det är mörkt! Ge gärna katten en godsak efteråt, så att den känner att den verkligen har fångat ett ”byte”! Undvik ögonen.


 

4. Boll som katten kan putta runt i en bana. Finns i olika varianter, men är i grunden en boll som rullar runt kanterna på brädan i en skåra. Katter älskar att putta runt bollen, ibland hjälps våra kattungar åt att snurra bollen runt banan. Det är kul att se på också!


 

5. Små pälsmöss (gärna med kattmynta i). Dessa små möss (eller andra figurer) finns i ett otal varianter, men de vanliga, klassiska små pälsmössen är oftast roligast.


6. Saker som sitter fast i ett snöre. Snöret kan man dra omkring och katten kan jaga. Går lätt att göra själv genom att ta exempelvis en hopknycklad pappersbit och knyta ett snöre runt. Måttband eller lädersnören kan också vara populära. Undvik garn, som lätt kan sväljas.


7. Små bollar. Pingisbollar är de största favoriterna. Sedan finns även små mjuka bollar som man köper i djuraffärer. Spännande med bollar som man kan bära i munnen. Lär gärna din kisse att apportera!


8. Fjärrstyrd leksakshelikopter eller trollslända. En dyr kattleksak, som dessutom lätt går sönder, men ack så populär!


9. Saker som prasslar. Detta kan vara prasslig omslagsplast eller en kattunnel. Katterna gillar att utforska nya material, särskilt dem som låter. Varning: Undvik plastpåsar, som kan orsaka kvävning.


10. Saker som man kan klättra upp i. Klösträd som går upp till taket är en favorit. Man kan också göra små liggplatser inne i en gammal bokhylla och kanske klä in den med klösvänligt material.


11. Saker som man kan krypa in i. Det finns särskilda lekhus eller kattunnlar, men kan lika gärna vara en vanlig kartong eller en papperspåse. Mycket spännande!


 

12. Fling-ama-string. En genialisk kattleksak med ett snöre som rör sig. Finns att köpa på nätbutiken Supercat.


 

13. Foderboll. En boll som man lägger torrfoderbitar i. Lägg i ett torrfoder som katten annars inte brukar få, så blir det intressantare att få ut maten. Även bra för katter som behöver banta. Lägg då det vanliga torrfodret i bollen, så får katten anstränga sig för att få ut den.


 

14. Cat It Senses Food Maze är en foderlabyrint där katten får anstränga sig för att få ut maten. Perfekt för innekatter som behöver röra på sig mer och äta långsammare, men även bra för alla katter som behöver lite utmaningar i livet! Finns hos Supercat.


 

15. Undercover mouse är en låtsasmus som rör sig i cirklar under en tygbit. Väldigt spännande, tycker katten!

 
ANNONS
 
Mira

Mira

27 september 2011 09:50

Ingår Da Birden bland vipporna? Sen så kan jag meddela att kottar är mycket populärt!

http://mirabellasawyer.bloggplatsen.se

Emelie

28 september 2011 12:52

Ja, Da Bird är nog en ovanligt rolig vippa!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se