Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 september 2011

BARF-reflektioner

Av Emelie - 14 september 2011 23:16

 

Ska jag vara ärlig så känner jag mig lite äcklad av det råa köttet som jag gav till katterna tidigare i kväll. Kan inte sluta tänka på den slemmiga konsistensen och alla bakterier som antagligen fanns inuti. Sen känns det otäckt att tänka på att det är en levande varelses kött och blod också....  jag undrar om jag är för mycket vegetarian för att hålla på med BARF, eller om det bara är en vanesak? Kanske blir det lättare med kycklinghjärta och kycklinglever? Tror även att katter brukar gilla det mer. Grytbitar av nötkött verkar rätt okej också. Ska testa det också som en del av mitt BARF-expermient. Dessutom ska jag ge mera rått kött till mina kattungar i fortsättningen, så att de lär sig att äta det tidigt.


En sak som är viktig att komma ihåg: Om man ger sin katt mestadels torrfoder/våtfoder, och bara en liten del rått kött (under 10 procent att den sammanlagda mängden) så behöver man inte oroa sig för att katten ska få i sig fel balans av näring i fodret. Om man däremot ger mer än 10% BARF, så rekommenderar jag att följa receptet till punkt och pricka, så att man försäkrar sig om att katten får i sig rätt näring och i rätt mängd.


För er som vill lära er att göra egen BARF-kattmat, kolla här till exempel: http://www.wikihow.com/Make-Raw-Cat-Food

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - Tisdag 29 aug 17:56


Bella:       Bonita:       Benito:       Bianca:           ...

Av Emelie - Torsdag 10 aug 11:47


Kontakta henne på camilla.bjurlid@gmail.se vid intresse! ...

Av Emelie - Måndag 7 aug 17:48


Idag har Otis Out Of This World blivit veterinärbesiktigad och allt har gått bra. I morgon förs han och mamma Lova över till min kära fodervärd och då är min uppfödning avslutad. ...

Av Emelie - Torsdag 3 aug 18:28


Idag har jag varit hemma hos en annan uppfödare och hjälpt till att färgbestämma och könsbestämma fyra ljuvliga kissebäbisar. Det blev: Två blåspotted-vita honor En svart-vit hona En brunspotted-vit hane Är du intresserad av en kattunge, kont...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

164 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Läs kommentarer!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se