Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 september 2011

BARF-reflektioner

Av Emelie - 14 september 2011 23:16

 

Ska jag vara ärlig så känner jag mig lite äcklad av det råa köttet som jag gav till katterna tidigare i kväll. Kan inte sluta tänka på den slemmiga konsistensen och alla bakterier som antagligen fanns inuti. Sen känns det otäckt att tänka på att det är en levande varelses kött och blod också....  jag undrar om jag är för mycket vegetarian för att hålla på med BARF, eller om det bara är en vanesak? Kanske blir det lättare med kycklinghjärta och kycklinglever? Tror även att katter brukar gilla det mer. Grytbitar av nötkött verkar rätt okej också. Ska testa det också som en del av mitt BARF-expermient. Dessutom ska jag ge mera rått kött till mina kattungar i fortsättningen, så att de lär sig att äta det tidigt.


En sak som är viktig att komma ihåg: Om man ger sin katt mestadels torrfoder/våtfoder, och bara en liten del rått kött (under 10 procent att den sammanlagda mängden) så behöver man inte oroa sig för att katten ska få i sig fel balans av näring i fodret. Om man däremot ger mer än 10% BARF, så rekommenderar jag att följa receptet till punkt och pricka, så att man försäkrar sig om att katten får i sig rätt näring och i rätt mängd.


För er som vill lära er att göra egen BARF-kattmat, kolla här till exempel: http://www.wikihow.com/Make-Raw-Cat-Food

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

164 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se