Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 september 2011

Nu ska jag testa att "halvbarfa"!

Av Emelie - 14 september 2011 20:24

Nu ska jag testa att "halvbarfa"! Jag blev inspirerad av mitt förra inlägg och började läsa en massa om BARF på nätet. Sedan gick jag till ICA och köpte kycklingvingar, för jag ville testa BARF för första gången! Resultatet? Jo, alla tre katterna tuggade på vingen, men det märktes att de var ovana vid det. Cornelia var nog den som var mest sugen på rått kycklingkött, hon tuggade till och med på benet, men det blev mycket mat kvar efter deras måltid, de är inte vana vid att slita sönder köttet. Jag kände mig själv väldigt ovan också, vegatarian som jag är. Får väl skaffa en sekatör att klippa köttet med, det har jag läst om på nätet.


Så nu ska jag testa att ge mina katter lite rått kött, rå lever eller rått hjärta varje dag. Dessutom ska jag prova att hälla på lite malda äggskal, som jag fått tips om på ett BARF-forum på nätet. Barfare är ofta emot torrfoder, för att det ger katten för lite vätska, så jag ska äve ge mina katter våtfoder dagligen. Men sluta med torrfoder helt kommer jag inte att göra, inte än i alla fall.  

 
ANNONS
 
Margita

Margita

14 september 2011 21:27

Ja, det där med mat till katter är ju en hel vetenskap! Ska bli spännande att följa ditt experiment.

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

14 september 2011 23:14

Ja, jag har funderat väldigt mycket på det, men nu känner jag att jag ville prova BARF för att se hur det var.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

164 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se