Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2011

Av Emelie - 7 augusti 2011 15:08

Har övergett dräktighetsmaten nu och slutat hoppas på att Cornelia ska löpa snart igen....  Tyckte mig se att Elton bara blev rundare om magen, och han var den som glufsade i sig allra mest av den maten, så nu är det nya regler som gäller!


Från och med nu ska katterna dels få jobba för sitt torrfoder, dels är fodret magrare. Indoor long hair är det torrfoder vi kör med nu. För att kunna få så mycket rabatt som möjligt så har jag övergått till att bara köpa 10-kilossäckar av torrfoder. (Att ha katter kostar pengar, och målet är ju att uppfödningen inte ska gå back.)

 

Maten serveras dels i foderboll, dels i den nya foderlabyrinten, som jag precis har beställt. Eftersom Cornelia och Chanel är smartare än Elton, så kommer de att ha större tillgång till torrfodret. Elton har liksom inte riktigt fattat hur man får ut maten, så han får passa på när de andra är där och puttar på bollen.   

 

För att Chanel och Cornelia ska få lite extra fettsyror och sånt som kattungar och fertila katter behöver, så får alla katterna dela på en påse Kitten lite då och då, kanske var tredje dag.

 

När Elton har ätit en stund så får han sitta i mitt knä tills de andra har ätit färdigt. Då får Elton äta upp resten. (Innan var det alltid Elton som buffade undan de andra.) Hårda bud i Mellerud!     

Av Emelie - 7 augusti 2011 13:42

Ceasar Milan, från "Mannen som talar med hundar", sa en gång i ett samtal med Eckhart Tolle att en skillnad mellan hundar och katter är att katter inte följer med sin ägare in på toaletten. Men det gör mina katter! I stort sett varje gång jag går in i badrummet så kommer Elton och sätter sig i badkaret och vill dricka från kranen. Ofta kommer även de andra två kissarna in och håller mig sällskap. När jag badar så sitter de på badkarskanten och ibland leker de med badskummet. De gillar inte när jag stänger dörren, utan vill helst komma och gå som de vill. När jag går ut ur badrummet så kan jag inte stänga dörren för Elton står oftast kvar i badkaret och dricker vatten....  

Av Emelie - 6 augusti 2011 14:40

               

Av Emelie - 4 augusti 2011 13:02

Ibland brukar jag roa mig med att försöka hitta den perfekta katten till Mormor G. Mormor G säger att hon inte vill ha någon katt, men innerst inne kanske hon vill det ändå.  Eftersom hon bor i Umeå så brukar jag kolla Djurskyddet Västerbotten.


Mormor G gillar korthåriga bondkatter, några år gamla, som är vana vid utevistelse, särskilt röd-vita eller blåa. Här är de hetaste kandidaterna hittills:


  

Findus är röd-vit harlequin.

 

Gubben är rödtabby-vit.


Båda är sociala och gosiga utekatter.

Någon fler som vill hitta en katt? Fråga mig så hjälper jag till!  



Av Emelie - 3 augusti 2011 15:31

Lisen trivs så gott, och vi med henne. Det känns helt fantastiskt att bli mött vid dörren när man kommer hem från jobbet. Många gånger hör man henne jama redan när man närmar sig ytterdörren. Hon har ju bra fönsterplatser i hela lägenheten, så hon följer med vad som händer på utsidan. Hon vill gärna vara ute, (med sele), men hon är inte särskilt aktiv. Slutar oftast med att hon lägger sig på våran filt med oss. :-)) För tillfället bor även min son hos oss, och hon verkar tycka om honom lika mycket. När en inte orkar klappa henne mer, går hon bara vidare till nästa. :-)

 



Av Emelie - 3 augusti 2011 00:10

Denna matlabyrint är perfekt för att aktivera din innekatt. Lägg den vanliga maten i labyrinten och ta bort matskålen! Finns att köpa hos Supercat !


Av Emelie - 2 augusti 2011 17:37

Ni som följer min blogg vet ju att jag gärna vill hjälpa hemlösa katter efter bästa förmåga. Nu har jag fått det ärofyllda uppdraget att färgbestämma katterna på Livbojens katthem i Eskilstuna! (Om det är nåt man lär sig som uppfödare så är det att färgbestämma katter.) De som jobbar där verkar göra ett fantastiskt arbete utifrån det jag kan se på hemsidan, och de är verkligen värda allt stöd de kan få!  


En av mina favvokatter hos Livbojen är Curt, som är röd-vit harlequin:

 


Av Emelie - 2 augusti 2011 11:05

  

Dessa små underverk är Burrsvansens kull utanför Jönköping som Elton är pappa till. Det finns fortfarande ett par otingade missar i kullen.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards