Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011

Shoppingstrategier

Av Emelie - 26 augusti 2011 15:17

Jag har aldrig begripit varför vissa människor tycker att det är så roligt att köpa saker att de listar "shopping" som ett av sina största intressen. Själv har jag aldrig varit förtjust i att gå runt i affärer. Särskilt inte på lördagar och verkligen inte dagarna före jul. Därför tackar jag min lyckliga stjärna att jag har möjlighet att handla dagtid, så att jag slipper trängas med stressade människor som bara vill komma före i kön.


Min motvilja mot trängsel har bland annat resulterat i att jag så sällan som möjligt besöker affärer, och när jag väl gör det så försöker jag handla så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt, så att jag ska slippa uppsöka en affär igen på ett bra tag. När jag handlar på ICA, så köper jag följaktligen alltid så mycket som jag orkar bära, för annars måste man ju springa där jämt och ständigt. Hur kan folk göra sig besväret att gå in i en matvaruaffär bara för att köpa en påse bröd? Ja, de måste ha en helt annan strategi helt enkelt....


Det är kanske inte så konstigt att jag har lite svårt att förstå mig på min kompis W. W ägnar en stor del av sin tid åt att gå runt i affärer och titta. Hon köper alltså inget, utan går bara runt och funderar över saker som hon vill köpa. Hon kanske provar kläder och hittar en tröja som hon vill ha, men hon köper inget, även om den passar henne och hon behöver plagget ifråga. När hon har tittat på tröjan tillräckligt länge, provat och sedan funderat ännu längre, så bestämmer hon kanske efter mycket ångest för att hon ska slå till och verkligen köpa tröjan. (Ångesten beror nog på att W är en mycket sparsam människa.) Okej, hon köper nu tröjan som hon bestämt sig för att köpa. Men precis efter att hon har köpt den, så ångrar hon sig alltid (!) Då hittar hon något fel på den som hon inte tänkt på innan. Ibland leder ångern till att hon till och med går tillbaka till affären och lämnar tillbaka tröjan har köpt, men ibland, om hon kan stå ut ett tag till, så blir hon efter ett tag jätteglad över det hon har köpt, och känner att hon verkligen behövde den osv....Så där är det varje gång hon ska köpa något, exempelvis kläder!!!


Jag fattar ingenting....själv går jag bara in i klädesbutiken, provar några klädesplagg, och det som passar köper jag....efteråt tänker jag inte mer på det.


Vad har ni för shoppingstrategier?



 
 
Mira

Mira

26 augusti 2011 15:52

Jag kör nog mer på din stil, jag avskyr att shoppa och trängas med människor, jag brukar i förväg bestämma vad för kläder jag vill ha, går in i butiken kollar efter något som liknar det jag vill ha, hittar rätt storlek och köper det. Men min syster kan gå i timmar och kolla på kläder och fundera på vad hon ska köpa, och så vill hon alltid ha med sig någon och det är döden att gå med när hon shoppar. Hennes bästa kompis är ännu värre hon shoppar fler ggr i veckan!

http://mirabellasawyer.bloggplatsen.se

Emelie

27 augusti 2011 10:09

Trodde inte att så många var som jag! Undrar om man kan dela in den kvinnliga befolkningen i två olika kategorier...

 
Anna

Anna

26 augusti 2011 23:46

Åh, vad jag känner igen mig! Av någon anledning så brukar jag alltid drabbas av lågt blodsocker varje gång jag kliver in i en affär? Jag hatar att handla saker. Min inställning till shopping är att om det måste ske så ska det helst ske hemifrån! Det var väl för såna som oss som postorder uppfanns! Jag har inte handlat kläder i en riktig affär på flera år. :) Men trots postorder så hatar jag fortfarande att handla. Får väldigt lätt beslutsångest över alla valmöjligheter som finns på postorder på nätet. På gott och ont. Om jag trots allt måste gå in i en affär så försöker jag skynda mig så mycket att jag glömmer hälften av allt jag ska och kommer ut med något jag inte alls ville köpa. Om det är för mycket köer och trängsel i mataffären så har jag inget tålamod utan åker därifrån och kör en drive-in och snabbhandlar på nån mack istället...

http://hippievagnen.se

Emelie

27 augusti 2011 10:07

Hahahah, kul att läsa att fler är som jag!

 
Mira

Mira

27 augusti 2011 11:10

Av alla serier på Tv så är en av dom jag har svårast att förstå mig på är: Ullared! Ännu mindre förstår jag dom som tar ut sin semester genom att åka till Ullared kampar där, och sen handla hela dagarna, bara går runt i varhuset hela tiden! Undra om man bli hjärndöd av det? Hmmm kanske därför man fortsätter.. Nääää jag är hellre ute i skogen med hunden eller ute vid klipporna, eller läser en bok.... Min mamma är likadan!

http://mirabellasawyer.bloggplatsen.se

Emelie

28 augusti 2011 13:21

Jag har aldrig varit på Ullared helt enkelt för att jag känner på mig att jag inte skulle stå ut med det, skulle bli trött innan jag ens kommit innanför dörrarna. Ullared passar nog för personer som har ett uppdämt behov av att shoppa loss....och det är inte så konstigt tycker jag, med tanke på det konsumtionssamhälle vi lever i.

 
Margita

Margita

27 augusti 2011 12:19

hmmm....jag är nog något mitt emellan tror jag ;)
Tycker det kan vara roligt att titta in i affärer och se vad som finns (roligast är loppisar!!), någon beslutsångest har jag sällan. Jag köper numer när det är billigt och när något i klädväg sitter som gjutet på mig, annars får det vara!
Men det räcker med en timma...sen är jag slut i kroppen...haha :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

28 augusti 2011 13:18

Då hör du nog inte till samma typ som min kompis W i alla fall.... ;)

 
Ingen bild

Kristina

27 augusti 2011 15:13

Att köpa kläder och leksaker till barnen är hur kul som helst! Däremot att köpa kläder till mig själv tycker jag är rätt tråkigt. Tar så lång tid att prova innan man hittar nåt som passar. Det innebär att jag alltid med någon sorts automatik alltid hamnar på barnavdelningen när jag går in i en affär! :-)
Men att gå runt i ett shoppingcenter en hel dag skulle jag aldrig klara - efter två timmar har jag fått nog! Dessutom måste jag ha en fika efter en timme för att orka med en timme till, hi hi!

Emelie

28 augusti 2011 13:17

Ja, de som shoppar mycket måste ha mycket mer energi än oss andra...

 
Sara

Sara

30 augusti 2011 13:34

Jag tror att jag befinner mig i helt andra änden av spektrat. Jag är en riktig shopoholic, jag ÄLSKAR att shoppa. Jag kan gå runt i affärer i flera timmar, och ett utav mina absoluta favoritställen är just Ullared. Jag försöker åka dit i alla fall 2ggr/år, och då ser jag fram emot det i flera månader i förväg, jag läser deras blogg dagligen och längtar tills jag får åka dit själv.

Min sambo däremot är mer som dig, han tycker att internet-shopping är den bästa uppfinningen någonsin, eftersom han slipper gå in i en affär och trängas. Jag blir glad av att shoppa, jag kan gå iväg till mataffären och köpa lite basvaror bara, så känner jag mig genast gladare.

Det är väll tur att vi är olika, och att det finns lösningar för alla olika typer av shoppare ;-)

http://eburnea.blogspot.com

Emelie

31 augusti 2011 12:54

Ja, det är verkligen tur att vi är olika. Och fascinerande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards