Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under mars 2011

Av Emelie - 20 mars 2011 09:28

  

Idag på morgonen har jag varit en riktig kattnörd. Jag har nämligen ägnat en del tankeverksamhet åt vilka kattmatssorter jag ska köpa till mina katter och när. Det gäller att optimera förpackningsstorleken till de behov som finns för tillfället, och att köpa så stora förpackningar som möjligt så att maten blir mer prisvärd, men utan att den hinner bli för gammal. Jag kör fortfarande stenhårt med Royal Canin.


De katter jag äger är för tillfället två fertila vuxna honor och en fertil hane på snart 10 månader. Den 12 april flyttar kattungen Chanel hem till oss. I juni ska Amanda och sedan kanske Cornelia paras och få varsin kull. Det gäller att hitta mat som man kan ge till alla katter och som passar allas behov någorlunda, eftersom det är krångligt att få dem att äta olika sorters mat. Man anpassar maten i första hand till de katter som har särskilda behov av något slag. (En stor fördel är att jag inte har någon kastrat hemma, för då hade kanske den katten fått i sig för mycket kattungemat och blivit tjock.) Så här ser planen ut för er som vill veta:


1. Tidsperiod: Nu och fram tills Chanel flyttar hem till oss: Torrfoder: Kitten Maine Coon (Det som finns kvar av 4-kilossäcken jag köpte för ett bra tag sedan.) Våtfoder: Intense Beauty 12. (Finns också kvar sedan tidigare.)


2. Tidsperiod: När Chanel flyttat hem tills hon blir 4 månader gammal ungefär. Torrfoder: Babycat 34. (Man brukar få två gratis provpåsar från Royal Canin när man köper katt, de räcker ganska långt.) Våtfoder: Kitten Instinctive 12. (Finns kvar lite här hemma.)


3. Tidsperiod: När det gamla torrfodret tagit slut. Torrfoder: Queen 34. (10-kilossäck som alla katterna får dela på så länge det räcker. Bra till dräktiga och digivande katter.) Våtfoder: Kitten Instinctive 12. (Lika bra att bunkra några 10-förpackningar tills kattungarna kommer.)


4. Tidsperiod: När Queen 34 tagit slut. Senast när de första kattungarna ska börja äta riktig mat.Torrfoder: Babycat 34. (En 10-kilossäck till att börja med, sedan mer om det behövs, vilket det troligen gör. Kattungar som kommit igång med riktig mat brukar äta MYCKET. Jag brukar ställa fram det från 3 veckors ålder så att de får börja nosa.) Våtfoder: Babycat Instinctive 10. (Några 4-förpackningar går åt.) När kattungarna blir större får de även prova Kitten instinctive 12.

Av Emelie - 18 mars 2011 10:47

Hela kroppen värker och allt känns helt otroligt tråkigt och tungt och tröttsamt. Jag har fått någon sorts jobbig förkylning igen. Måste ha ovanligt dåligt immunförsvar, eller nåt. Den friske har 1000 önskningar, den sjuke har bara en, brukar man säga.....Och jag kan bara inte låta bli att klaga, även om jag vet att det inte hjälper.  


Igår, i förrgår och i förrförrgår var jag ute och promenerade, för det ska ju stärka immunförsvaret, säger H. Men det funkade uppenbarligen inte. "Jag borde inte vara sjuk", är det sant? Tydligen inte. "Jag borde vara sjuk" är sannare för tillfället. "Jag borde veta hur jag ska bli frisk" är ju också helt klart en lögn, för jag vet det inte. Jag borde inte veta hur jag ska bli frisk, för jag vet det helt enkelt inte. (Jag gjorde just The Work of Byron Katie.)

Av Emelie - 17 mars 2011 16:26

...så skulle jag ha utbildat mig till läkare i stället. Då hade jag haft ett jobb nu. Tänk att man ska behöva bli 41 år innan man fattar en sån sak!

Av Emelie - 16 mars 2011 14:20

  

Kommer ni ihåg blogginsamlingen som jag hade för ett tag sedan till kastrering för Sönnarlövskatterna inom KKS? Nu har jag en god nyhet att berätta: Två av ungkattskillarna, Roddy och Toddy, har nu blivit tingade! Grattis killar! Dessutom har charmören Nisse nu blivit kastrerad och ID-märkt.

Av Emelie - 16 mars 2011 12:23

Lägenheten luktar Elton-kiss och jag får ingen kull förrän kanske i höst (och han kissar ändå bara i lådan). Är less på att ha en fertil hane. Om jag inte får tag på en kattvakt till sommaren måste vi kastrera Elton innan han kan få en kull med Cornelia, annars får han inte vara på kattpensionatet. Och för Cornelia är det inte bra att utsättas för stress i form av pensionatvistelse om hon är dräktig. Och hela poängen med Elton var ju just att han skulle para mina egna honor!   


Jag har en infektion som inte går bort, trots medicin. Men jag vet att det inte hjälper att klaga. Om det är något man inte är nöjd med kan man:


1. Försöka ändra på situationen, om det är möjligt.

2. Acceptera situationen fullständigt.


Dessa är de enda två vettiga alternativen. Allt annat är galenskap (som Eckhart Tolle brukar säga.) Att klaga gör inte att man får det man vill, det skapar bara stress och en känsla av hopplöshet. Hur mycket av DIN inre och yttre dialog består av klagomål?

Av Emelie - 15 mars 2011 20:30

...att jag hade lika lätt att älska människor som jag har att älska katter.

Av Emelie - 15 mars 2011 19:34

          

Jag längtar så efter sötnosen Chanel! Hon ska få mycket puss när hon flyttar hit!   

Tack Pernilla för de fina bilderna och för att jag får köpa gullungen av dig!


Chanel ska förhoppningsvis få några kullar hos mig när tiden är mogen, och hon är väldigt rastypisk, enligt mitt tycke. Särskilt gillar jag öronplaceringen. Men ärligt talat så längtar jag just nu mest efter ett litet yrväder som kan leka, busa och gosa med oss andra! Ni som har följt min blogg vet ju att jag har längtat efter kattungar ett tag. Det brukar ofta bli så på våren för mig, har jag märkt.


Angående flytten: Vi får ta det varsamt med de befintliga katterna i början, och ha dem i olika rum. En stor fördel är att jag är hemma så mycket nu när hon ska flytta hem till oss. Men jag hoppas att hon även ska ty sig till de andra i familjen.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards