Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2011

Av Emelie - 11 februari 2011 11:08

Efter att jag läste i Pawpedskursen att husdjur brukar mår bra när de får "jobba" för sin föda, så flyttade jag katternas matskål till mittersta hyllan i klösträdet. Den hyllan är stor, platt och rymlig, så det är lite konstigt att jag inte kommit på det förrän nu. Nu får Cornelia och Elton klättra upp dit varje gång de vill äta, och det fungerar jättebra!


Förra gången vi var på Pick 'n Paint så målade jag en skål som hade formen av en fisk. Jag blåste glasyren med ett sugrör, och det blev riktigt snyggt. Nu äter katterna torrfoder ur den skålen, som förstås är helt unik!


Jag har kommit in i en ny fas nu efter det som hände med jobbet. Sorgbearbetningsfasen kanske man kan kalla den. Allt känns tungt just nu. Hoppas den går över snart!

ANNONS
Av Emelie - 10 februari 2011 16:17

Ibland undrar jag om jag gör rätt som föder upp katter. Det finns ju så himla många hemlösa katter därute som behöver hem. Samtidigt finns det så många människor (jag själv, till exempel) som är allergiska, och jag har därför valt att föda upp en allergivänlig ras. Men ibland önskar jag att jag var en sån där hjälte som räddade hemlösa katter i stället....


Jag befinner mig i en sorts limbotillstånd just nu där jag omvärderar allt jag någonsin har velat eller trott på.


På lördag är det i alla fall utställning, och det ska bli roligt! Kom och hälsa på om ni har lust!   


   


Fina Carla behöver hitta ett nytt hem snabbt, eftersom hon bor utomhus. Carla är ovanlig på sätt att hon inte har några färgfläckar på huvudet, utan bara på bakkroppen. Hon och en massa andra katter söker nya hem genom Kattkommando syd. Hjälp ett par katter till ett bättre liv genom att adoptera två katter från ett katthem eller bli stödhem till några katter! Du får en guldstjärna i katthimlen!


Tänk om det bara var personer med registrerade stamnamn inom ett kattförbund som fick föda upp katter enligt lagen och alla andra katter måste kastreras. Då skulle katten plötsligt få mycket högre status och de katter som verkligen föddes skulle få det så mycket bättre!

ANNONS
Av Emelie - 10 februari 2011 08:31

  

Kanske blir kattungarna lika Figaro i F-kullen? (Hoppas!)


Jag och Amandas matte har just mailledes kommit fram till att vi ska para Amanda och Elton i juli. Då blir det bebisar i september. Jag längtar!


Ett lustigt sammanträffande: en av dem som jag går Pawpedskursen tillsammans med hade en pappa som var affärskompanjon med Hs farfar! Det är en liten värld vi lever i! Hon har förresten ett kattpensionat utanför Göteborg som verkar jättebra!


Just nu trivs jag så bra med att vara hemma så jag kanske inte vill ha något jobb!   Karin var här igår och gjorde Access bars och snurrade med sin magiska Amegastav, och jag kände hur en massa begränsningar släppte och jag kom i bättre kontakt med moder jord! Vi skrattade och skrattade och skrattade, och vi visste nästan inte varför vi skrattade!   I helgen åker Karin på en fortsättningskurs i Access consciousness och jag ska passa på att vara med där i tanken!

Av Emelie - 9 februari 2011 16:22

Hittade en jättespännande blogg om rå kattmat: http://riktigkattmat.blogspot.com

Av Emelie - 8 februari 2011 17:05

Det blev inget tillfälligt stödboende för den katt vars matte har blivit allergisk. De har bestämt sig för att de ska vänta tills de hittar ett nytt permanent hem i stället.

Av Emelie - 8 februari 2011 14:44

Pawpeds G3-kursen har nu kommit igång och det är väääldigt naturvetenskapligt, men också jättekul. Ungefär som att plugga biologi på universitetet eller nåt. Som vanligt är jag snabb med att göra uppgifterna färdigt, och längtar redan efter nästa veckas uppgifter! Ska bli kul att kunna sätta den tredje kokarden på min hemsida när allt är klart! Det är trots allt inte så många uppfödare som har gått den kursen ännu, så lite speciell kan jag få känna mig då.


Fast vad jag ska bli när jag blir stor, det har jag fortfarande ingen aaaaning om! Insåg idag att jag faktiskt gillar att ha ett jobb, och hoppas därför att jag hittar ett riktigt roligt och kreativt jobb snart!  

Av Emelie - 8 februari 2011 14:09

 

                   

Satt och kollade i min blogg och fick syn på dessa ljuvliga Cornelia-bilder. Fatta att man kan vara så söt! Kanske ska jag ta en kull på Cornelia snart i alla fall? När våren kommer så får jag alltid kattungelängtan. Det skulle i alla fall passa bra in tidsmässigt, men nej, jag ska vänta till år 2011 innan Cornelia får kull.

Av Emelie - 8 februari 2011 08:04

    

Tim är nog en av de vackraste huskatter jag någonsin sett. Fatta att en katt som inte är framavlad kan ha så vacker ögonfärg? Han ser verkligen majestätisk ut där han sitter med sina halvsneda ögon, lite som en korthårig sibirvariant. Perseruppfödare har fått kämpa i flera generationer för att få fram en sådan färg! Theo i bakgrunden är lika fin han. Som två karameller som man bara vill äta upp! Båda är till salu och finns på Kattkommando syd. Tim är cremetigré-vit och Theo är cremetabby bicolor.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se