Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2011

Av Emelie - 18 februari 2011 19:57

Snälla mormor G har varit här på sportlovet och hjälpt mig att ge Lilla Lo ett spännande sportlov med olika aktiviteter varje dag! Bland annat har hon åkt skridskor, sett teater på Gunnebo slott, lekt med kompisen A och provspelat tennis. Tack Mormor G!   


Men nu är "det vanliga livet" tillbaka igen och inga kattungar ska det bli är det tänkt. Jag har inte hört någonting om Lille Tim heller. Livet känns lite tomt just nu....Mormor G föreslog att jag skulle ta kontakt med ett katthem för att volontärjobba lite. Kanske gör jag det, men ärligt talat känns ingenting riktigt kul just nu....

ANNONS
ANNONS
Av Emelie - 18 februari 2011 09:12

Elton:

  

Esther:

  

Cornelia:

  


Tack snälla Tina, Skatternas blogg, för dina underbara bilder! Hoppas det är okej att jag använder ELTONS BILD som presentationebild!   

Av Emelie - 17 februari 2011 08:34

"Hej Emelie!
 
Såg alla fina hälsningar frå olika katter och tänkte passa på och skicka en från Cleo också =)
 
Cleo har sina bestämda rutiner, varje morgon när jag går upp står hon utanför sovrumsdörren och väntar.
Sedan går hon jamande och kurrande till köket (matskålen), och kollar med jämna mellanrum så att jag följer efter.
Innan kastreringen kunde vi ha mat ståendes i matskålen, men nu äter hon tills det tar slut, så vi får ge bestämda mängder
morgon och kväll för att vikten inte ska sticka iväg.
När man kommer hem från skolan på eftermiddagen står hon innanför dörren och väntar, och såfort man har klivit innanför
dörren sträcker hon ut sig på hallmattan och rullar runt och jamar och ser så söt ut att man bara vill äta upp henne.
 
Läste att Fernando brukar lägga sig under överkastet i sängen och göra sig en liten grotta, det brukar Cleo också göra
såfort hon kan smita in i sovrummet. Skickar med en bild på det, inte lätt att se var katten är ;-)
 
En annan rolig sak med Cleo är att hon ÄLSKAR papperskassar. Såfort man kommer hem med något i en papperskasse och
man har plockat ur den kryper Cleo in i den. Oftast är det IKEA-kassar och dylikt, men även mindre papperskassar går bra, som
du kan se på en av bilderna jag skickar med.
 
Jag och min kompis som nu har en Sphynx har planer på att ställa ut våra små sötnosar på någon utställning i år, vad finns det
för bra utställningar i Göteborgsområdet? Och är det någon utställning som du ska gå på?
 
Kul att det blir nya kattungar efter sommaren, jag kommer jättegärna förbi och tittar på sötnosarna om jag får =)
 
Mvh
Sara N
och Cleo!"
      

Av Emelie - 16 februari 2011 09:32

Det är.....

      

...underbara sötnosen Tim! Det är han med de bärnstensfärgade ögonen som jag visat här på bloggen tidigare. Jag har alltid varit svag för cremefärgade katter, men Tim är något alldeles extra!


Så här kommer det att gå till: Det kommer hem någon som ska kolla att vi är ett bra hem för Tim. Sedan ska jag, om allt går som jag hoppas, åka ner och träffa honom och hans fina syskon i Skåne! Sedan hoppas jag få bli hans stödhem tills han hittar ett permanent hem!  

Av Emelie - 15 februari 2011 18:01

Nu är jag sån där igen att jag inte vet vad jag vill. Jag vet inte om jag vill jobba eller inte och inte heller med vad. Jag har inga speciella mål i livet, annat än möjligtvis andliga. Har funderat på om jag kanske är en sån där "frequency holder" som Eckhart Tolle ibland pratar om: en person som inte gör så mycket i den yttre världen, utan mest bara är, vilket enligt Tolle är det viktigaste av allt. Såna människor fungerar som en motvikt till alla handlingsinriktade människor på jorden. Jag önskar att jag var lika fridfull som Eckhart Tolle!  


Ibland får jag för mig att jag vill något, och så börjar jag jobba mot det, men så slutar det ändå med att jag upptäcker att det inte var rätt. Det enda jag känt lite lust till sedan jag slutade jobbet är att vara med familjen, bli stödhem åt en katt och syssla med access consciousness. (Och det är väl kanske inte så lite egentligen....)


Jag gillar också att träffa "andligt intresserade människor", det gör jag. Men annars har jag egentligen inte lust med så mycket. Problemet är kanske bara att jag tycker att jag borde ha lust med mer!  

Av Emelie - 14 februari 2011 20:37

Jag har kärat ner mig i en kattunge hos Kattkommando Syd, och nu är processen igång att vi kanske ska bli stödhem åt den kattungen. Det är jättespännande! Berättar mer senare!  

Av Emelie - 14 februari 2011 17:47

           

Arvid är nu 2 år och 8 månader. En fiiin kisse! 

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se