Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 februari 2011

Hälsning från Domino!

Av Emelie - 14 februari 2011 16:48

  

"Hej igen!
 
En liten kattrapport ska du ju förstås få också... :)
 
Vi är som vanligt väldigt dåliga på att fota, men här kommer en bild från oktober.
Viggo till höger och Dino till vänster, det ser man på ögonen (Dinos) och pälsen (Viggos).
 
De har nu ätit bantarmat (Royal Canin Obesity) sedan slutet av september. Vid invägning för några veckor sedan vägde Viggo exakt som förut (7 kg) och Dino hade gått upp fyra hekto (till 6,5 kg)!!! Men Dino växer nog fortfarande en del för han har bättre proportioner än i somras (ser inte ut som en pälsboll längre). Tyvärr verkar han vara ett seriöst bulimifall, så enda anledningen till att det funkar med dieten är att vi är hemma och har koll på dem. Annars skulle Dino äta upp både sin och Viggos dygnsranson på ett par timmar. På natten är han väldigt gosig och sover oftast mot mina fötter eller knän. :) 
 
I samband med invägningen gjorde vi även en hälsokoll på Viggo; han har tappat en massa päls på öronen. Veterinären trodde att han var allergisk och vi fick stränga order att sluta med all människomat (vilket vi redan gjort eftersom de bantar). Med tanke på att han började klia sig på öronen ungefär samtidigt som vi började med bantningskuren så ser vi ett annat samband. Snart är påsen slut och då ska vi ge dem Pro Plan igen tills Viggos öronpäls växer ut.
 
/S"

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se