Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2011

Av Emelie - 14 januari 2011 18:12

              

Skriv ditt svar som en kommentar! Ledtråd: Det är en katt som jag har fött upp!

Av Emelie - 13 januari 2011 08:32

Läraryrket är nog ett av de mest oförutsägbara yrken man kan ha. Det kan verka lättfattligt: Engelska A kl 8.40 i sal C, men vad som kommer att hända när man väl kommer till lektionssalen kan man aldrig veta i förväg. Kanske kommer det bara en enda elev, och den eleven kanske är så trött så att hon somnar med huvudet på bänken.   Eller så börjar några prata med varandra samtidigt som någon annan sitter och skriver SMS och ytterligare en elev nyper en tjej i armen så att hon skriker högt. Sedan när man har gett instruktioner för dagens uppgift så säger de kanske: "Måste vi göra det?"  Jag brukar svara: "Nej, man måste ingenting i livet, men man får alltid ta konsekvenserna av sina val." 


Även om man har hunnit förbereda sig jättenoga (vilket man oftast inte hinner för att man har så många lektioner), så kan det dyka upp något, som man inte alls hade räknat med, och så får man improvisera, alltså handla utifrån stundens ingivelse. Det man hade planerat kanske inte alls fungerar, och då får man välja mellan att hålla fast vid sin plan eller hitta på något helt annat i bara farten.


Mitt mål är att lyckas utveckla läraryrket till en konst, till en lustfylld upplevelse full av flow och spännande överraskningar. Mitt mål är att känna glädje varje dag på jobbet, och att hela tiden förfina min respons till det som sker i nuet för att skapa större och större njutning och glädje inom mig av att få upptäcka lärandets alla möjligheter. Låter som ett spännande mål, eller hur? Tänk om varje dag på jobbet var ett spännande äventyr, och tänk om man kunde känna glädje oavsett hur omgivningen betedde sig!

Av Emelie - 12 januari 2011 16:00

"Hejsan,
såg alla inlägg med de små, nu stora F-kattungarna. Det är såååå fantastiskt att se de små växa upp och hur lika de ändå är sina föräldrar och då sett från oss, sin mamma.
Även de små damerna har ansiktsdrag som sin mamma, med grabbarna är sååååå lika Amanda.
Amanda är nu helt sig själv och har återtagit formen och utseendet som hon hade tidigare, men har fått en mors självförtroende och värdighet - hon är vuxen nu!
Vi har haft hundbesök och även om hon är intresserad, så sätter hon den stackaren på plats. Stackars Lucius (som hunden heter) befinner sig alltid på motsatt sida till Amanda :-)
 
Det ska bli kul med en kull till, men det är gott att hon får lite vila emellan och att vi ser att hon är sitt gamla jag, fast lite spralligare och moppsigare :-)
 
Kram
D"

Av Emelie - 11 januari 2011 15:38

Hej!

 

Ville bara säga att allt är bra och livet är så skööööönt!

Vägde mig häromdagen då jag blev lite nyfiken när jag läste att Felicia nu väger 2,9kg. Jag väger exakt lika mycket. Vi har mer gemensamt för det värsta jag vet är också ’’Snabeldraken’’ – då aktar jag mig nogaJ

  

 

Av Emelie - 9 januari 2011 10:06

 

      

Mamma Nettan, Lill-Nisse, Grålle och Bingo. Fiiina kissar!

  

Toddy och Roddy.

  

Pricken.

  

Mammorna Cilla och Nettan med kattunge.

  

Cilla sover med sin kattunge.


Ni har väl hört uttrycket "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något". Vill ni som läser min blogg vara med och göra världen lite bättre?


I Sönnarlöv utanför Krisitanstad finns sex unga hankatter och två kattmammor som inte blivit kastrerade av ekonomiska skäl. Läs mer här! Scrolla ner till "Fem kattungar utanför Kristianstad söker akut stöd- eller permanenta hem". Om alla vi som läser och skriver på den här bloggen samlar in en liten summa var, så kommer det att räcka till kastrering av katterna. Det känns så onödigt att fler oönskade katter ska behöva födas bara för att det inte finns pengar till kastrering, eller hur?


Om vi säger att en kastrering av hankatt kostar 500 kronor och en honkatt 1000 kronor, så skulle hela kalaset kosta 5000 kronor. Om 100 bloggläsare betalar 50 kronor styck så är vi i hamn! Och har du inte råd med 50 kronor så kanske du kan betala 20? Och om någon betalar en lite högre summa så behöver vi inte vara lika många som är med. Jag har redan betalat in 600 kronor, hur mycket vill du lägga? Kom igen nu, skriv en kommentar till det här inlägget när du har betalat, så kan vi se hur mycket pengar vi har fått in! Vi gör det som en kul grej för att visa att tillsammans kan vi förbättra världen!   TACK PÅ FÖRHAND TILL ALLA SOM VILL VARA MED! Jag ser fram emot att se era kommentarer! Kram!

 

Det är jättelätt. Gör bara så här:

 

Sätt in din gåva på KKS pg 138 39 84-0.
Märk insättningen med "Sönnarslövskatterna".



Av Emelie - 8 januari 2011 10:00

      

"Hej igen ,
 
Var på vårt land i veckan och Fernando var jätte duktig på vägen dit mjauade inte nåt.
 
 När vi var framme så kände han säg trygg direkt och hittade favoritstället , när vi var ute med honom ( det är en gammal lada som är på våran tomt ) som grannens katter jagar möss i , Fernando var riktigt nära att försvinna in ladan så vi fick dra ut honom.
Sen fastnade han under  handfatet där alla rör är , han gick bara in och helt plötsligt var han  borta.Mamma trodde han hade flrvunnit in i väggen men han var övanför i något ihåligt , haahhah ,
du ser på bilderna :) "


Min kommentar: Vilken vacker sibirisk katt! Tänk att de katter jag fött upp har blivit så himla fina allihop!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards