Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 13 januari 2011

Jag kom på att jag behövde ett karriärmål... ;-)

Av Emelie - 13 januari 2011 08:32

Läraryrket är nog ett av de mest oförutsägbara yrken man kan ha. Det kan verka lättfattligt: Engelska A kl 8.40 i sal C, men vad som kommer att hända när man väl kommer till lektionssalen kan man aldrig veta i förväg. Kanske kommer det bara en enda elev, och den eleven kanske är så trött så att hon somnar med huvudet på bänken.   Eller så börjar några prata med varandra samtidigt som någon annan sitter och skriver SMS och ytterligare en elev nyper en tjej i armen så att hon skriker högt. Sedan när man har gett instruktioner för dagens uppgift så säger de kanske: "Måste vi göra det?"  Jag brukar svara: "Nej, man måste ingenting i livet, men man får alltid ta konsekvenserna av sina val." 


Även om man har hunnit förbereda sig jättenoga (vilket man oftast inte hinner för att man har så många lektioner), så kan det dyka upp något, som man inte alls hade räknat med, och så får man improvisera, alltså handla utifrån stundens ingivelse. Det man hade planerat kanske inte alls fungerar, och då får man välja mellan att hålla fast vid sin plan eller hitta på något helt annat i bara farten.


Mitt mål är att lyckas utveckla läraryrket till en konst, till en lustfylld upplevelse full av flow och spännande överraskningar. Mitt mål är att känna glädje varje dag på jobbet, och att hela tiden förfina min respons till det som sker i nuet för att skapa större och större njutning och glädje inom mig av att få upptäcka lärandets alla möjligheter. Låter som ett spännande mål, eller hur? Tänk om varje dag på jobbet var ett spännande äventyr, och tänk om man kunde känna glädje oavsett hur omgivningen betedde sig!

 
ANNONS
 
Margita

Margita

13 januari 2011 10:36

Det låter jättebra och skönt!!! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

14 januari 2011 18:35

Alltid bra med mål! Håller på med mina själv!
Tror att jag sitter där vi 85 år och planerar vad jag ska göra vid 86 :-)!

http://www.laghamras.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se