Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under december 2010

Av Emelie - 5 december 2010 21:05

En av världens roligaste kattleksaker finns nu att köpa i Sverige! Jag har precis packat upp den ur paketet och både Cornelia och Elton älskar den. Den heter Fling-ama-sting och går att köpa på Supercat! Perfekt julklapp till din kisse! Helt klart värt sitt pris.


ANNONS
Av Emelie - 5 december 2010 18:14

"Hejj .
 
Nu har vi varit ute med Fernando i sele först fick han gå ut lite utan med sen kände jag att det var bättre att sätta på den , men då tyckte han att det var inte lika kul men sen glömde han av den och gick om kring ^^
 
Han äter typ allt jag tror favoriten är rå nötfärs , ! , Men han gillar rå ägg , kokt ägg , keso , ostbågar ? .
 
Jag tycker att han ser lite mindre "tjock" ut nu enligt mig , ;).Fast det kan vara att han har växt lite också !.
 
Har gjort ett liten "schema" för hans mat ( haha. ) torrfoder varje dag , på lördag får han en rå äggula , och på söndag lite keso eller nötfärs !.
 
Han mår bra vad jag vet och är såå gosig.DRÖMKATT

 
Kramar från oss :)" 

ANNONS
Av Emelie - 5 december 2010 10:38

Nu har jag anmält mig till Pawpeds G3-kursen. Det ska bli sååå kul! Det är den sista och mest avancerade kursen för kattuppfödare inom Pawpeds. Kursen kommer att handla om selektiv avel, genetik osv. Jag ser fram emot den!

Av Emelie - 4 december 2010 23:29

  

I morgon tänkte jag besöka Jaspers son Aram som ska ställas ut på kattutställning i Åkered (plus matte K och Margita, förstås). Hjälp till att hålla tummarna för honom!


Det är kul att så många Miss Emmi's-katter är anmälda till utställningen den 12 februari (hela 6 stycken). Jag ska tävla i uppfödningsklassen för första gången! Skriv in datumet i almanackan och kom och hälsa på! Vi ska vara i Mölndals folkets hus.  


Bilden visar liten Amanda på utställning.

Av Emelie - 4 december 2010 13:43

            

Av Emelie - 4 december 2010 12:32

Om jag lägger in vårgrön färg i bloggen så kanske våren kommer lite fortare?  

Av Emelie - 4 december 2010 09:25

En katt, oavsett färg och mönster, kan vara med eller utan vita fläckar. Mängden vitt kan skilja väldigt mycket mellan olika katter, men även en nästan helvit katt med bara ett par färgade fläckar kallas för vitfläckskatt. Om katten har mer än 75% vitt så kallas den vantecknad, som exempelvis nedanstående katt som är röd van:

  

Om en katt har 50-75% vitt kallas den harlequin. Nedanstående katt är svart harlequin:

  

Har katten däremot 25-50% vitt på kroppen så kallas den bicolor. Nedanstående urgulliga kattunge är svartsköldpadd bicolor:  

  

  

Och här har vi en som är blå bicolor:

  

Denna vackra kille med färgen brunspotted bicolor har ovanligt tydliga kontraster i pälsen:

  


Om en katt har mindre än 25% vitt på kroppen så har det inget speciellt namn, det kallas bara "ospecificerad mängd". Nedanstående kattfärg heter därför bara blåtigré-vit:

  

Och den här är svart-vit:

  

Hos Kattkommando Syd finns katter i nästan alla färger! Bilderna på alla dessa sötnosar har jag lånat från deras hemsida. Jag rekommenderar verkligen en katthemskatt om du inte är kattallergiker förstås! Men se till att träffa katten först innan du bestämmer dig för att se hur den är i temperamentet.

Vad gillar du bäst: katter med eller utan vita fläckar? Och om du gillar vitfläck bäst, hur mycket vitt tycker du är finast? Var med i min nya omröstning!

Av Emelie - 1 december 2010 23:13

Jag har kontaktat Kattkommando syd nu apropå att jag vill skicka lite kattmat och sånt. Marita från Kattkommando Syd skriver:

 

"Var ute o kikade på din hemsida som var väldigt trevligt och snyggt upplagd. Såg att du skrivit om bioresonance som hjälp till allergiker.

På senaste tiden har två personer jag känner väl blivit i stort sett av med sin pälsallergi genom att utesluta E tillsatser från mat. Speciellt E 330.  Så det finns hopp och möjligheter för allergiker också.

 

Tack på förhand

Hälsningar

Marita "

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se