Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under december 2010

Av Emelie - 20 december 2010 10:20

I senaste numret av tidningen Kattliv har de tema allergivänliga katter, och jag, Lucida och Cornelia är med i egenskap av sibiruppfödare och testhem för allergiker på sidan 24-25! Två "provgosare", Helena och Alva, är också med i artikeln.  

ANNONS
Av Emelie - 17 december 2010 20:22

Måste bara skryta med att Dalslands folkhögskola faktiskt utmärker sig när det gäller musik. För det första har Mack Johansson gått Livslinjen på skolan, och han gjorde en bejublad konsert härom dagen på vår skolas julfest. För det andra jobbar Camilla Åström på skolan, och hon har nyligen gett ut en skiva som har fått jättefina recensioner, med sin grupp Kaja. Faktiskt har skivan utmärkt sig som en av årets bästa, enligt vissa recensenter.   

ANNONS
Av Emelie - 17 december 2010 20:07

När jag var yngre så tyckte jag att julen var en ganska jobbig högtid. En massa kvinnor som stressade runt och försökte uppfylla någon sorts husmorsideal och familjer som försökte övertrumfa varandra med att köpa dyra julklappar. Fast nu har jag insett en sak: julens inre väsen är KÄRLEK, och allt det där som vi gör på julen handlar egentligen bara om att visa varandra kärlek på olika sätt: ge presenter, laga god mat, göra det fint omkring sig. Fast bara för att vi är så primitiva fortfarande så blir det rätt materialistiskt och bakåtsträvande och vi glömmer liksom bort det där med KÄRLEKEN, som allt egentligen handlar om


Och så kan jag tycka att det där med att glufsa i sig en massa kött känns väldigt passé, men det kommer väl antagligen den övriga mänskligheten att upptäcka först när jag är död, så det är bara att hålla god min och fortsätta äta julbord på Govindas.   


Av Emelie - 15 december 2010 14:12

...att jag får jobba kvar på Dalslands folkhögskola! Jag är så lättad och glad!   

Av Emelie - 12 december 2010 15:16

Jag har just insett att om jag ska kunna följa mitt eget råd och ge mina katter (som visserligen är okastrerade och därför inte överviktiga) en begränsad mängd mat på bestämda tider så skulle jag behöva en sån här:


  

Hade jag haft möjlighet hade jag beställt en omedelbart, men nu är det ju så att jag har en väääldigt sparsam man och The Perfect Pet Feeder kostar 499 dollar(!) Tur för H då att den bara säljs i USA och Canada. Och att den dessutom är tillfälligt utsåld för att den är så populär. De foderautomater som finns att få tag på här i Sverige är inte alls lika bra. Typiskt!


Läs mer här.

Okej då, jag erkänner att det säkert skulle funka precis lika bra med den här (mycket billigare) varianten som heter Le Bistro, men den finns inte heller i Sverige ännu:

  

Hallå! Är vi ett U-land, eller? Nu får något svenskt företag faktiskt ta och börja sälja Le Bistro! Det skulle göra jättemycket för hälsan hos Sveriges katter att få en begränsad mängd mat på regelbundna tider och det skulle vara väldigt praktiskt för deras ägare. Jag fattar inte varför djuraffärer och veterinärer i Sverige är så himla sega. Snälla bloggläsare, tipsa mig när de har börjat sälja dem i Sverige!

Av Emelie - 11 december 2010 00:13

Nu har jag flyttat in i den pyttelilla lägenheten i Färgelanda. När man kommer in i den lilla hallen så har man mini-pentryt precis till till vänster, så det är en kombinerad hall/kök. I taket i hallen finns en lucka upp till ett stort vindsförråd, som känns helt surrealistiskt.  Det enda jag förvarar där är flyttlådor. Numera fungerar faktiskt både toa och kylskåp, men det finns fortfarande ingen dörr till sovrummet.


Jag längtar efter att få tid att fixa till lägenheten lite så att den blir mysigare. Lite för mycket ungkarlslya än så länge. (När jag pratade med Mormor G i telefon så ekade det en massa på grund av att jag har så få möbler.) Jag saknar fortfarande en soffa, men det tar å andra sidan bara 10 minuter att gå till jobbet nu, precis som jag ville ha det.


För att sammanfatta: Hela det här äventyret som lärare på folkhögskola har gjort mig starkare, tror jag, för jag har tvingats klara av så mycket helt själv.   

Av Emelie - 9 december 2010 18:51

Mitt jobb är rätt crazy ibland, men jag är glad att jag har ett jobb, och det betyder jättemycket för mig att kunna tjäna mitt uppehälle.   Av Emelie - 6 december 2010 16:15

Det gick jättebra för Aram på utställningen igår. Han fick en fin bedömning och domare Raymond A Saetre tyckte, precis som jag, att han är "lovande". Han tog sig inte hela vägen till nominering, men det var nära.


För mig var det ovanligt kul att höra domarens bedömning (kanske för att jag inte ställde ut själv?) Jag lärde mig bland annat att sibiriska katter ska han en rund, jämn panna (Eltons panna har liksom en "grop"). Efter utställningen så reflekterade jag över att vi sibiruppfödare har ett tag kvar innan våra katter håller samma klass som de raser som funnits längre. Det är fortfarande relativt ovanligt att sibirer vinner Best in Show, eller får så fina titlar som Scandinavian Winner eller World Winner. Å andra sidan beror det ju på vilka avelsmål man har. För mig är ju allergivänlighet en viktig faktor, och det är alltid en avvägning man får göra mellan olika aspekter när man väljer avelskatter. Ju mer jag lär mig desto svårare börjar jag tycka att det är med kattuppfödning!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se