Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 26 december 2010

Att vara som jag är

Av Emelie - 26 december 2010 21:22

Ibland undrar jag varför jag är så himla av eller på. Det kan vara lite jobbigt ibland, det är ungefär som att antingen brinner jag eller så är jag helt slocknad. Vissa saker bryr jag mig inte alls om, som sport och TV-nyheter och bilmärken och att upprätthålla traditioner och hushållsarbete och pengaplaceringar och mode. Annat är jag jätteengagerad i. Just nu är det mest att känna inre frid, kattuppfödning, rättvisefrågor, och att förbättra min arbetsplats som jag känner engagemang för.


H säger att jag har "sydländskt temperament" och att jag skulle passa bra någonstans i medelhavsländerna, där det finns folk som kan matcha mig. Men usch, jag vill inte bo i ett land där allt är krångligt och byråkratiskt och man blir lurad hela tiden. (Fördomar, jag vet.) Jag gillar Sverige, där saker fungerar (ja, utom i Färgelanda, då förstås...) och där folk för det mesta håller vad de lovar.


Men faktum är att jag kan känna mig som en rätt udda fågel ibland.   Som att folk tycker att jag är konstig för att jag pratar så mycket om sånt jag känner mig engagerad i, för att jag tar mycket plats, för att jag överdriver för att det jag säger ska bli tydligt. Så ska man inte vara när man är svensk. Inte när man är kvinna heller. Man ska vara behaglig och diplomatisk och välanpassad. Men sån är inte jag, och det har inte varit lätt att lära sig att leva med mig själv alla gånger, det ska gudarna veta. Livet hade varit mycket lättare om jag hade varit lite mer vanlig och och medelmåttig och halvljummen. Mina föräldrar gjorde tappra försök att få mig att anpassa mig till de rådande normerna, men det gick inte att kuva mig. Jag är en sån där av- eller på-människa och när jag brinner för något så brinner jag rejält. Jag hoppas att jag någon gång ska hitta en plats där jag blir uppskattad precis som jag är!   


Och så en sak till. Det sägs att det är jätteviktigt att känna att man har en uppgift att fylla här i livet. Och det är jag den första att skriva under på. Men varför verkar just min uppgift så ofta bestå i att känna mig som ett UFO i ett dysfunktionellt sammanhang?    


Oavsett vad svaret är, så finns det nog något jag ska lära mig av alltihop, eller vad tror ni?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Katarina och *Sibben Dylan

27 december 2010 00:27

Välkommen till "klubben" ;)

 
Kattigheter - Goliath och Lisen

Kattigheter - Goliath och Lisen

27 december 2010 12:07

Vi körde förbi Färgelanda på väg upp till Värmland för julfirande, då tänkte jag på dig. Hoppas du har haft en bra jul och får ett gott nytt år :)

http://skatternas.blogg.se

 
Anna-Maria J

Anna-Maria J

27 december 2010 22:08

Prova med förslag på väldigt små förändringar, då kanske de andra nappar och inte är så motvalls.

http://www,minjasjuvel.pixbox.se

Emelie

29 december 2010 09:09

Jo, jag vet. Det är väl så jag "borde" göra. Men nu har jag i stället gjort ett förslag på en ganska genomgripande förändring av hela schemat och även ett förslag till tjänstefördelning! Eftersom vi i dagsläget inte har någon pedagogisk ledare, så kan väl jag göra det lika väl som någon annan? ;-)

 
Margita

Margita

28 december 2010 12:22

Tur att vi människor inte är lika! Det skulle vara väldigt tråkigt, tycker i alla fall jag ;)

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se