Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 6 december 2010

Kattuppfödning och sånt

Av Emelie - 6 december 2010 16:15

Det gick jättebra för Aram på utställningen igår. Han fick en fin bedömning och domare Raymond A Saetre tyckte, precis som jag, att han är "lovande". Han tog sig inte hela vägen till nominering, men det var nära.


För mig var det ovanligt kul att höra domarens bedömning (kanske för att jag inte ställde ut själv?) Jag lärde mig bland annat att sibiriska katter ska han en rund, jämn panna (Eltons panna har liksom en "grop"). Efter utställningen så reflekterade jag över att vi sibiruppfödare har ett tag kvar innan våra katter håller samma klass som de raser som funnits längre. Det är fortfarande relativt ovanligt att sibirer vinner Best in Show, eller får så fina titlar som Scandinavian Winner eller World Winner. Å andra sidan beror det ju på vilka avelsmål man har. För mig är ju allergivänlighet en viktig faktor, och det är alltid en avvägning man får göra mellan olika aspekter när man väljer avelskatter. Ju mer jag lär mig desto svårare börjar jag tycka att det är med kattuppfödning!

 
ANNONS
 
Margita

Margita

6 december 2010 16:37

ja, det är som det sades i kursen vi gick (var det där?) att när man avlat sisådär en 12 år då börjar man få en förståelse för vad det handlar om....;) i vilket fall är det inte enkelt men vansinnigt spännande och roligt!!!!! :D

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

6 december 2010 20:09

jag måste reda ut det här så att jag förstår och säger rätt ;) Aram blev "nominerad till panel". Väl där utses en vinnare och den går vidare till panel. Har jag förstått rätt?

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

7 december 2010 09:24

Aram blev inte nominerad till panel, men han var med bland dem som hade chansen att bli nominerade. Det var i gruppen 3-6 månader kategori 2 (semilånghår).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se