Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 9 november 2010

Resultat av DNA-testen.

Av Emelie - 9 november 2010 08:41

Idag har jag fått resultatet för DNA-testen jag gjorde för Cornelia och Elton. Det visade sig att både Cornelia och Elton har blodgrupp A (tack och lov). Cornelia är inte bärare av B, men det är däremot Elton. För skojs skull testade jag även om Elton är bärare av solid fäg och dilution. Det visade sig att han bär på dilution men inte solid färg.


Jag och Amandas fodervärdar har nu bestämt att Amanda ska få en till kull om cirka ett år, och troligen blir pappan till kullen Elton. Förväntade färger blir då bruntigré eller blåtigré med eller utan vitt. Planen är att fodervärdarna ska få behålla en kattunge från den kullen, de vill helst ha en hane. Om det blir någon lovande hona i den kullen så kommer jag att behålla henne.


Cornelia ska ju också få en kull med Elton. Förväntade färger i den kullen är bruntigré eller silvertigré med eller utan vitt. Om Cornelia bär anlaget för dilution så kan kattungarna även bli blåtigré eller blåsilver.


Igår var jag hos veterinären med F-kullen och det gick jättebra med vaccinationen, besiktningen och chipmärkningen. På fredag och lördag är det flyttdags.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se