Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under september 2010

Av Emelie - 23 september 2010 16:22

Idag har en av mina kursdeltagare lett ett danspass med afrikansk dans och salsa. Alla tyckte det var jättekul! Men svettigt!


Nästa fredag åker vi till Göteborg och går på stadsbiblioteket som har tema "Måla och berätta" om bildterapi.  

Av Emelie - 23 september 2010 08:19

Fördelen med att ha sjuka kollegor är att man känner sig mer uppskattad för att man är på jobbet.   Det känns som att det funnits ett behov av en ny lärare långt innan jag började, och jag därför fyllde ut det tomrummet så fort jag började här. Redan första dagen blev jag välkomnad med öppna armar.  


Det är fortfarande mycket att göra på jobbet, men jag har lärt mig att ta det lugnt när jag har möjlighet till det. Jag är glad att mina kollegor är så snälla och att de står ut med alla mina frågor och förslag. Det är inte lätt när man får en ny kollega som kommer med en massa frågor och idéer hela tiden!  


Kursdeltagarnas motivation och förutsättningar för studier varierar mycket. Så det är inte bara att "tuta och köra", utan ofta får man sakta ner eller rent av stanna, för att få med någon "på tåget" igen. Frånvaron är hög, ibland är halva klassen frånvarande på en lektion. Gång efter annan går jag tillsammans med mina kära, underbara kursdeltagare   igenom terminsplaneringen och förklarar vilken vecka det är, vad vi ska göra, och vad de behöver läsa till provet. Och lektionen efter är det kanske någon som frågar samma sak igen, så då gäller det att ha med sig extra terminsplaneringar och vara beredd att förklara alltihop en vända till. Men jag älskar det här jobbet!   

Av Emelie - 21 september 2010 13:35

Två av lärarna på jobbet är sjuka och jag har vikarierat för dem. Men när är det meningen att jag ska hinna förbereda mina egna lektioner?   



Av Emelie - 19 september 2010 17:06

Har bland annat lagt in en bild på Frieda bland mina avelskatter. Till hemsidan.

Av Emelie - 19 september 2010 10:44

Min uppfödarkompis Margita har fortfarande kvar tre små söta otingade kattungar ur sin kull med fem brunmönstrade hanar. Margita bor i Målsryd utanför Borås.


Mamman till Margitas kull är Alice, en rastypisk hona som är en mycket duktig mamma och som kommer från friska och vältestade svenska linjer. Pappan är min egen vackra (numera Angelicas!) Jasper, som nyligen blivit kastrerad. Tre fina och friska kullar han han få under sin avelskarriär, och ur varje kull ska en kisse gå vidare i avel (Elton, Frieda och Aram). Jasper har fungerat bra för många kattallergiker och han har ett underbart temperament. Även han kommer från friska och vältestade svenska linjer.


Om HCM: Det jag menar med vältestade är att katterna under flera generationer testats för hjärtsjukdomen HCM innan parning, vilket gör att risken att katten utvecklar denna sjukdom är betydligt lägre än hos helt otestade katter. HCM är en hjärtsjukdom som kan drabba alla kattraser och även huskatter. Inom den sibiriska rasen har vi ett hälsoprogram mot HCM som jag och de flesta andra svenska uppfödare följer, bland annat genom att ultraljudstesta alla avelskatter innan parning.

Av Emelie - 18 september 2010 19:40

    

      

Av Emelie - 18 september 2010 19:39

    

      

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards