Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 12 september 2010

Rapport från Emilio!

Av Emelie - 12 september 2010 19:52

  

"Hej Emelie,


Har tänkt maila dig så många gånger den senaste veckan men det är konstigt hur tiden bara springer iväg.


Men det är nu lite mer än en vecka sedan vi fick hem Emilio och allt har gått bra.
Första kvällen var allting nytt och Emilio var väldigt ängslig och försiktig. Men med lite lek och bus och en hel drös av leksaker så blev det bättre. Vi hade tänkt att Emilio inte skulle få vara i vårt sovrum då Kaj ändå är lite känslig för katter, men det gick INTE! Emilio skrek och ylade tills vi öppnade dörren, sedan dess har han sovit i fotänden av sängen varje natt.


Han är verkligen sällskaplig och gillar inte alls att vara ensam. Direkt man stänger en dörr blir det panikartat skrik. Att åka iväg till jobbet var i början fruktansvärt ångestladdat (men han har vant sig)...men då man kommer hem är allting ok igen och man möts av den gladaste och ivrigaste kissemissen jag träffat på på länge. 


Maten smakade inte riktigt i början men nu har han en jättebra aptit. Han äter både torr- och våtfoder och han har tom fått lite rått kött och äggula. Vi har inte vägt honom, men ser iaf ut som att han har vuxit en hel del.


Eftersom vi har en egen gård har vi velat ta ut honom, då har han varit fastspänd i ett ganska långt rep. Det här var ingen höjdare i början men nu börjar han på allvar tycka att det är roligt att springa efter löv och flugor och hoppa i gräset. I dag var det första dagen som han inte ville komma in då jag skulle ta av kopplet, utan ist tog han ett skutt och sprang så långt han kunde. Men så småningom fick även han nog och ville in i värmen.


Han är ett litet busfrö, leker och härjar och springer så mycket han bara orkar med. Just nu ligger han bakom min rygg på arbetsstolen och tuggar och river på mina kläder vid varje rörelse jag gör. Får nog ta och plocka fram prasseltunneln så att han får roa sig själv ett tag så jag får gå och äta i lugn och ro :).


Bifogar några bilder på vår lilla ögonsten." 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se