Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emelie - 22 augusti 2010 07:25

Elmo: 1812

Elton: 1778

Elvis: 1736

Emilio: 1649

Esther: 1525

Ella: 1500

ANNONS
Av Emelie - 21 augusti 2010 12:28

     

    

Status: Tillgänglig för tingning från 4 veckors ålder som sällskapskatt. 

ANNONS
Av Emelie - 21 augusti 2010 12:25

          

Status: Tillgänglig för tingning från 4 veckors ålder som sällskapskatt.

Av Emelie - 21 augusti 2010 12:21

    

   

 

    

Status: Tingningsbar i första hand till avel/utställning, i andra hand till sällskap. För den som söker en hane till sällskap kommer jag i första hand att erbjuda Fernando.

Av Emelie - 21 augusti 2010 12:19

        

Status: Tillgänglig för tingning från 4 veckors ålder som sällskapskatt. 

Av Emelie - 21 augusti 2010 12:17

         

Status: Tillgänglig för tingning från 4 veckors ålder som avels-/utställningskatt (ev. fodervärd sökes). 

Av Emelie - 21 augusti 2010 09:19

  Pedagog som jag är så tänkte jag gå igenom vad som händer när ni hämtar katten hos mig, det är en hel del papper som ska skrivas på, och dessutom brukar man vara så exalterad att man inte riktigt hör allt just då:   


  • Ni skriver på ett försäljningsavtal, som är ett kontrakt mellan er och mig, ett sorts kvitto på att ni har köpt katten av mig. Ni betalar antingen med kontanter eller om ni har satt in pengar i förväg på mitt konto.
  • Ni skriver på ett ägarändringsintyg med ID-registrering, som jag skickar till SVERAK. På detta intyg ska ert personnummer stå med. När SVERAK fått in det så finns både ni som ägare och kattens chipnummer registrerat hos SVERAK. Detta är väldigt viktigt ifall katten skulle komma bort, för då kan man spåra katten med hjälp av chipnumret.
  • Ni får med en stamtavla, som är ett bevis för att katten är en raskatt. Ta med stamtavlan till veterinär och utställningar.
  • Ni får även med en blå lapp från Svenska kennelklubben. Innan SVERAK hade ett eget register så var det dit man skickade ID-intyget. Kennelklubbens register finns kvar, och för dem som vill vara extra trygga så kan man skicka in ID-numret till deras register också. Det gör man i så fall själv och får betala en liten avgift, jag tror det är 120 kronor.
  • Ni får med ett besiktningsintyg från veterinären. Det fanns inga anmärkningar eller fel på någon av E-kattungarna som vi besiktigade i fredags. Därför står det u.a (utan anmärkning) på alla fält i besiktningsintyget. Detta är en trygghet för er som köpare, så att ni vet att ni har köpt en frisk katt.
  • Ni får med en broschyr från Sveland, där min kontaktperson finns med. Om ni meddelar Sveland eller annat försäkringsbolag inom en vecka från flytten, så kommer er kattunge att vara försäkrad ända från flyttdatumet.
  • Ni får med en påse med ett par kattleksaker från mig.
  • Ni får med en påse med kattmat och sånt från Royal Canin.

Ta med: Transportbur. Välkomna!  Av Emelie - 20 augusti 2010 21:50

Öppet hus  - Kattvisning för alla som vill titta på kattungarna i F-kullen!


Tid: Lördag 11:e september kl. 14:00-16:00

OBS! Kattvisningen är inte hemma hos mig, utan hos min fodervärd, som bor alldeles i närheten.     Maila mig på saga_emelie@hotmail.com eller ring 0760-152704 för att få adressen dit. Du som vill testa din allergi är självklart också välkommen!


Under Öppet hus kommer jag att prata med dem som är intresserade av en kattunge ur kullen för att avgöra kattunge som passar var och en bäst och först därefter kommer jag att föreslå vilken familj som får tinga vilken katt. Det är alltså inte "först till kvarn-principen" som gäller utan "vem passar bäst-principen". Självklart tar jag hänsyn till de nya ägarnas egna önskemål också!   


Målet är att om möjligt sälja Figaro och/eller den mest lovande av honorna till någon som är intresserad av avel/utställning, så att åtminstone någon av katterna i F-kullen får föra sina gener vidare. Detta särskilt eftersom Amanda själv inte kommer att få någon fler kull, då hon kommer att kastreras och övergå i fodervärdens ägo. Jag har ännu inte bestämt om jag ska behålla den mest lovande honan hos fodervärd, men just nu lutar det åt att jag ska försöka hålla min uppfödning i liten skala, så att den går att kombinera med mitt nya jobb. Vem som är den mest lovande av honorna vet jag inte ännu, så det får tiden utvisa. Jag tror i alla fall att det finns god potential hos dessa kattungar att bli rastypiska och allergivänliga vuxna katter med fint temperament.  

  

Planer: Efter den här kullen kommer det att dröja ett tag innan jag har kull igen. Någon gång nästa sommar är det tänkt att Cornelia och Elton ska få en kull ihop, det blir vår G-kull.Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

164 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se