Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2010

Uppdatering

Av Emelie - 15 augusti 2010 15:53

Man kanske skulle kunna tycka att jag borde vara van vid att börja nya lärarjobb vid det här laget, men jag blir stressad varenda gång i alla fall. Det här gången finns i alla fall chansen att jag kan få stanna mer än ett läsår, vilket betyder att jag i så fall inte kommer att behöva stressa lika mycket nästa år, för egentligen gillar jag inte att stressa.   Drömmen är i stället att ha ett jobb som är lagom lugnt och skönt, och där jag kan trivas på lång sikt. Kanske att vi i framtiden skulle kunna flytta till Trollhättan eller nåt sånt och så kan H få ett jobb där och jag kan pendla till Färgelanda.  


Amanda har fortfarande inte börjat föda, tydligen. Jag ringde dit i morse och frågade, och då hade inget hänt. Jag hoppas verkligen att förlossningen startar snart, annars blir det jag som får åka fram och tillbaka till Färgelanda med bilen!   H har förresten köpt en ny cykel till mig på Kvibergs marknad, men vi måste ta bort framhjulet för att den ska få plats i bilen. Och sedan vet jag inte om jag kan få på hjulet igen, så det kanske blir att promenera nästa vecka också.  


På jobbet ska vi ha två intressanta föreläsningar i veckan som kommer: en om ungdomskultur och en om motiverande samtal. En stor fördel med lärarjobbet är att man faktiskt får lära sig nya saker hela tiden! Plus att min inkomst blir mer än dubbelt så hög som innan (vilket antagligen säger mer om min låga A-kassa än om läraryrkets lön).  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ingela Skarin

15 augusti 2010 18:10

Intressant att läsa om ditt jobb och dina framtidstankar. Jag som inte är så intresserad av katter tycker att din blogg är intressant och följer gärna vad som händer katterna.
Önskar dig Lycka till!

 
Ingen bild

Hanna

15 augusti 2010 19:11

Om man går till ett testhem och är där några timmar och sen så känner man ingenting och då tror man ju att man inte är allergisk. Men om man sen köper en sån katt och efter några veckor känner av katten då kan man ju inte ha kvar den. Så hur ska man göra för att veta om man är allergisk eller inte?
Jag undrar dethär för att vi hade en vanlig katt en gång. Och vi hade den några veckor innan pappa började känna av den. Så om vi nu skulle gå och köpa en sån katt för 8000 och sen inte kunna ha den skulle vara jätte tråkigt. För jag har gått igenom av få sälja en katt som jag älskar och vill inte gå igenom det igen. Men finns det något allergitest man kan ta för den sibiriska katten? alltså ett stick i armen eller något liknande? Hoppas du förstår vad jag mednar. Skulle bli glad för svar :D

Emelie

16 augusti 2010 07:25

Så här kan man göra: man stannar i testhemmet läääänge. Sedan tar man med sig lite päls från katterna, som man lägger under kudden på natten. Sedan besöker man testhemmet igen. Osv.

När kattungen flyttar hem så stänger man den ute från sovrummet och man badar den på en gång när den flyttat hem. Det finns även andra små "allergiknep" man kan ta till.

Lycka till med ditt provsniffande!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se