Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2010

Verkligenheten har hunnit ikapp mig

Av Emelie - 11 augusti 2010 14:19

Nu har verkligheten hunnit ifatt mig, och jag inser att det här jobbet kanske inte är så lugnt och skönt som jag hade hoppats. Det började i morse med att jag kom ut och upptäckte att cykeln hade fått punktering. Så jag fick gå hela vägen in till Färgelanda, en promenad som tog ungefär 45 minuter. När jag kom fram så hade jag möjlighet att prata med den lärare som tidigare undervisat i ämnet Personlig utveckling. Då insåg jag hela vidden av att kursen i personlig utveckling kommer att bli en utmaning: den lärare som har haft kursen tidigare börjar jobba först nästa vecka, och då ska vi ha fortbildning. Sedan är det introduktionsvecka för eleverna och sedan börjar själva lektionerna. Det enda material jag har till mitt förfogande är ett rum med en massa stolar och bord. Jag ska ha 6 undervisningstimmar i veckan i personlig utveckling, varav 4 timmar i rad. Det finns inte en chans att jag ska hinna skaffa böcker, matieral och hinna göra en vettig planering tills lektionerna börjar. Så jag kommer att få improvisera en hel del. Ack ja, vad gör man inte för att få sin trygga anställning någon gång?  


När det gäller specialundervisningen som jag ska ha så kommer jag inte att behöva planera, för den ska jag ha tillsammans med en annan lärare till att börja med och det finns mycket material. Det är ju bra. Med engelskan så är det så att jag försökte börja skriva en planering idag, men det gick inte särskilt bra, för det visade sig att hela vårt arbetsrum skulle flyttas från ett rum till ett annat, och jag hade inte fattat att det skulle göras idag.   Det var alltså inte så mycket arbetsro, plus att jag kände att jag förväntades hjälpa till med flytten. Så det blev inte så mycket planerat idag heller.  


Sedan har jag insett att det där med att ta med Lucida till Ödeborg kanske inte kommer att funka. Det är ganska dåliga bussförbindelser med långa sträckor som transportburen ska bäras, så jag vet inte om det är realistiskt. H vill inte att vi skaffar en ny bil på grund av kostnaden. Jag har försökt hitta en lägenhet närmare min bostad, men det är ingen som svarar i telefonen när jag ringer till olika fastighetsbolag. Men man får väl tänka att det alltid ordnar sig på något sätt.   Många frågetecken, men jag antar att det är så för de flesta som börjar ett nytt jobb.


Det har gått bra för H att ta hand om katterna. Jag påminner honom varje dag att han ska tömma lådorna och fylla på vatten och mat. Kattungarna är nu vildare än någonsin, så ni som ska köpa kattunge kommer att få händerna fulla!   

 
ANNONS
 
tant B

tant B

11 augusti 2010 19:34

Hej Emelie!
Usch vad jobbigt med cykelpunktering. Kan tänka mig att kattungarna är lekfulla och fulla med hyss.
Precis vad jag behöver, en kattunge som håller full fart på tanten. ;-)

http://tanten-och-ella.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

11 augusti 2010 21:01

så roligt att få följa dig i din nya vardag. Det är klart att det väl inte går på räls, det blir ju mycket nytt nu för dig, så här i början. Följer med spänning dina dagar i Dalsland :D

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se