Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 9 juli 2010

Småkissarna springer omkring och är söta mest hela tiden!

Av Emelie - 9 juli 2010 13:49

Esther, Ella och Emilio har börjat äta modersmjölksersättning och löskokt ägg. Elmo, Elvis och Elton, däremot, mumsar redan i sig både torrfoder och våtfoder i stora mängder! Särskilt Elmo har en riktigt rund och go mage. (Se nedan.)  

    


Trots att Lucida är så snäll mot kattungarna så tar Lisen det säkra för det osäkra och ger henne en avhyvling emellanåt. Jag har därför börjat spraya Feliway lite här och var.  


Billies husse, som var här igår, spelade upp ett ljud från sin mobil när Billie jamade. Det blev ett väldigt stort intresse bland de vuxna katterna! Han tipsade även om att man kan göra billiga kattleksaker genom att ta in en lövruska och använda som vippa. Funkar riktigt bra!

 
ANNONS
 
Guro

Guro

9 juli 2010 15:38

Hvor gamle har dine kattunger vært i gjennomsnitt når de har begynt å gå på dokassa og spise tørrfor?

Har lyst på bilder av Lucida :D Er hun like tynn og korthårig? Hvor mye veier hun?

http://www.sjakkmatts.com

 
Emelie

Emelie

9 juli 2010 19:17

Hej Guro!

Bilder av Lucida kommer. Hon är fortfarande den av mina katter som flest människor blir förälskade i. Hon väger 3 kilo nu, lika mycket som Cornelia. Hon är ganska lång och smal, men har kraftig benstomme och stora tassar.

Jag längtar efter bilder på din kull!

Mina kattungar har lärt sig att gå på lådan tidigt: vid ca 4 veckors ålder. Jag ställer fram en låda vid 3 veckors ålder. Man måste dock vara försiktig så att de inte lär sig att kissa på fel ställe, för då är det lätt att de fortsätter med det.

Det är väldigt olika när de börjar äta torrfoder, vissa så tidigt som 3 veckor; andra vill bara äta annat. Av den anledningen så slutar jag tvärt med all annan mat vid ca 7-8 veckors ålder. Då lär sig alla äta torrfoder till slut, för att de blir hungriga. (Med B-kullen hade jag inte lärt mig detta, och de är fortfarande kräsna som vuxna.) Jag vänjer dem successivt genom att blöta upp torrfoder i modersmjölksersättning.

http://emmisibirier.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se