Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juni 2010

Av Emelie - 9 juni 2010 22:02

Det här med att avla katter på lång sikt är svårare än man kan tro. Det är så många olika faktorer att ta ställning till när man väljer avelsdjur och planerar parningar. En av de saker som jag inte har någon kontroll över alls, är huruvida jag kommer att hitta ett jobb som jag klarar av och där jag kan trivas, och i så fall när.


Visste jag, å ena sidan, att jag aldrig kommer att jobba mer, så skulle jag satsa stenhårt på min uppfödning, för då skulle det bli en sorts ersättning för ett "riktigt jobb". Men nu är det ju så att jag faktiskt vill jobba, och jag vill satsa på att hitta ett jobb som jag kan trivas med på lång sikt, gärna på heltid. Det är mitt mål. Men vad händer då med uppfödningen? Jag har faktiskt ingen aning. Då kommer jag att ha mycket mindre så kallad "fritid", och kanske vill jag göra andra saker när jag inte är på jobbet. Tänk om jag kommer att vara helt slutkörd varje dag efter jobbet? Min självkännedom säger mig att jag inte gillar att ha för många måsten och inbokade aktiviteter i mitt liv. Jag har faktiskt ingen aning om hur det kommer att kännas. Troligen kommer jag att vilja ha lite färre kullar per år, åtminstone. Att föda upp katter tar mycket tid. Men jag kan ju inte heller räkna stenhårt med att snart få ett jobb, eller? För då får jag i så fall börja vara lite mer återhållsam med hur många nya avelskatter jag skaffar.


Det som är mest aktuellt för tillfället är förstås huruvida jag ska behålla en katt från den här E-kullen eller inte. Kanske vill jag behålla en katt från Amandas kull (eller Alice kull) i stället? Men de föds ju inte förrän i augusti, och då ska E-kullen snart flytta, så jag måste bestämma mig tidigare. Jag ska försöka fatta ett beslut senast när kattungarna i E-kullen fyller 6 veckor.


Inte lätt sånt här...  

Av Emelie - 9 juni 2010 21:56

      

Jo, det är Jasper, kullens pappa, två veckor gammal! Visst är han söt? När kattungarna öppnar sina ögon så ska vi se om någon av dem liknar sin far. Ingen av dem är lika ljus som sin pappa i färgen, men kanske kan man se likheter i ansiktets form och ögonens storlek, form och placering?

Av Emelie - 9 juni 2010 19:58

...åker Amanda, jag och hela fodervärdsfamiljen till Nossebro för att para Amanda och Jasper! Det ska bli spännande att se hur det går. Jasper har ju lite tidigare vana nu, men inte Amanda, så jag misstänker att hon kommer att vara lite rädd. Om allt går vägen så blir i alla fall förlossningen av F-kullen runt den 15 augusti och leveransdatum i början av november. Jag har förresten glömt berätta att Angelica, Jaspers fodervärd, har en blogg hon också!


Nästa vecka ska förresten Margitas hona Alice HCM-testas, så snart kanske Jasper får tjejbesök igen!

Av Emelie - 9 juni 2010 18:03

  

Idag har Lilla Lo haft skolavslutning. Alla barnen gjorde entré med jenkadans! Lilla Lo hade sin fina kattklänning på sig. Nästa år börjar hon tvåan.

Av Emelie - 8 juni 2010 17:28

  • Hon löper lagom ofta och inte alltför intensivt, därför behöver jag inte ge henne p-piller.
  • Alla hennes parningar, dräktigheter och förlossningar har gått superbra, och hon är en jätteduktig mamma.
  • Flera av Lisens kattungar har blivit mer rastypiska är Lisen själv.


Nu när Lisen ger di så får hon fri tillgång till Royal Canins kattungefoder Babycat 34. Dessutom ger jag henne våtfoder varje dag och en rå äggula då och då. Jag brukar även skämma bort henne med en slurk modersmjölksersättning serverad direkt i kattungelådan medan hon ligger där och ger di. Våtfoder och modersmjölksersättning är visserligen dyrare är torrfoder, men till digivande honor behövs all extra näring de kan få, annars kan de bli väldigt magra. Puss till min fina Lisen!   

Av Emelie - 8 juni 2010 15:27

    

Så här sportig såg H ut när han sprang göteborgsvarvet! 


Av Emelie - 8 juni 2010 11:20

Idag har några av kattungarna börjat öppna sina små söta ögon! Jag har tagit individuella bilder på dem. Svårigheten när man ska fota dessa små är att de hela tiden har sökreflexen på, så det är väldigt svårt att fånga dem rakt framifrån. Det är faktiskt först när jag ser kissarna på bild som jag fattar hur mycket de har utvecklats! Även idag var det Elton som pep mest, medan Elvis hamnade som god tvåa. De andra var helt tysta.

Vi börjar med Ella:

    

Sedan tar vi Esther:

    

Sedan kommer stora killen Elmo:

   

    

Så Elvis med den rödbruna nosen:

   

Sedan har vi Emilio, som har öppnat ett öga helt:

  

     

Slutligen Elton:

        


Av Emelie - 7 juni 2010 16:07

Alldeles nyss såg jag Elvis tvätta sig själv med sin lilla söta tunga! Han kliade sig också lite med baktassen.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards