Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 23 juni 2010

Hälsning från Dylan!

Av Emelie - 23 juni 2010 16:12

  

Stackars Katarina har inte haft det helt lätt med Dylan på sistone:


"Nu är det bara en vecka tills Dylan blir 1 år. En lite kort berättelse om "tovan" Dylan...


"Efter Dylan kastrerades i mars har vi haft ett stort pälsproblem... Veterinären ordinerade mager kost då hon tyckte att han var lite rund om magen... Katarina, som är en lydig matte köpte detta. Dylan åt och var glad över den nya kosten. Det tog inte lång tid innan pälsen började filta sig både här och där i hans magnifika päls. Jag kammade/kardade, han jamade, protesterade högt, bet och rev till slut och tittade argt på mig. Började klippa bort de värsta tovorna men inget hjälpte. Bytte foder efter kontakt med en tjej. Hon berättade att fodret var allt för magert och Dylan behövde "fetare" kost för att klara pälsen. Provade den fetare kost men men pälsen var vid detta laget i så tovigt skick att jag fann ingen annan råd än att åka till Veterinären och raka honom, passade på att ge honom sin spruta på samma gång, kostade skjortan. Så nu har jag en "naken" katt... ingen päls på magen, svansroten och insidan av bakbenen... Ooooo vad han tyckte att det var läskigt att inte ha någon päls där när han upptäckte att den var borta . Pälsen tovar fortfarande men inte lika mycket, har köpt balsam för att underlätta kamningen men Dylan är inte så vidare samarbetsvillig . Kam, matbreaker, karda och sax är husets största hatobjekt


Annars kan meddelas att han har blivit alla skators skräck och en duktig musjägare . Klättrar på lodräta väggar från vindskydd och vidare upp till balkongen. Vi har haft målarställningar här nu i 3 veckor... och vem tror du är Kung över ställningarna??? Jo, Miss Emmis Dylan Dynamic... Målarna har haft sällskap och vi har fått tvätta bort färg... Men så lycklig Dylan är över att få "hålla ställningarna" att kunna springa högt och lågt. Taket ger fin utsikt, hoppa från balkong till balkong vilket inte alla grannar inte uppskattar.


Förutom vårat lilla pälsproblem så är vi väldigt lyckliga över att ha våran "hålboll". Han är väldigt mysig, gosig och väldigt matglad... Kommer nästan alltid när vi ropar/visslar på honom. Men han vill alltid ha belöning... och det är han värd . Är helt partisk när jag säger att vi har blivit med världens bästa Sibbe!!! Lovar att skicka/lägga upp foton snart igen."

 
ANNONS
 
Ann-Katrin Andréasson

Ann-Katrin Andréasson

23 juni 2010 20:00

Låter precis som min Wille! Hans fina päls blev dålig när jag började med diet-mat då han lagt på sig direkt. Om det var det vet jag inte, men pälsen har klumpat sig och varit bedrövlig. En djurskötare som var hemma med anledning av parningsplaner hjälpte mig att rycka bort tovorna. Nu är nog allt borta men han har vissa kala fläckar. Pälsen börjar återhämta sig och nu äter han kattungemat igen. Förstår din vanmakt när man ser sin fina kisse se ut som en strykarkatt. Enligt djurskötaren ska man rycka bort tovorna men självklart hålla så gott det går i huden så att det gör mindre ont. Nu väntar jag på hösten med ny fin päls :-)!

http://laghamrapionen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anna-Maria J

25 juni 2010 22:14

Snyggo!

Jobbigt med pälsen, hoppas han kommer i form igen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se