Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 25 maj 2010

Ångest

Av Emelie - 25 maj 2010 22:25

Nu har jag ångest. Lilla Lo trivs inte särskilt bra i skolan och tanken att hon ska gå på fritids hela sommaren utom de ynka 4 veckorna när H har semester gör mig ledsen. Har försökt surfa runt på nätet för att ta reda på så mycket som möjligt om vad en lyftplats innebär. I stort sett verkar det vara att jag ska jobba heltid fast utan en riktig lön, bara 65% av a-kassan. Och jag vet överhuvudtaget inte om jag klarar av att jobba heltid.   


Särskilt svårt känns det att jag redan har sagt till skolan och till Lilla Lo att hon ska få vara ledig hela sommaren...Tänk om jag hade fått göra detta på vintern eller våren eller hösten i stället. Det hade varit 100 gånger bättre. Eller om jag hade fått besked tidigare så att jag hade kunnat planera för det.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helena A

25 maj 2010 22:57

Usch, vad jag känner med dig. Hela systemet är helt galet. Vad är det för någon typ av jobb? 21 juni doftar ju lite "gratis sommarjobbare" från företagets sida... Hoppas du får vettiga svar från förmedlaren när du pratar med honom/henne. Säj att du har ett bättre jobb på gång som du kommer få besked om snart och att du därför inte vill binda upp dig på något som du kanske inte kan fullfölja och att det därför är bättre de sätter någon annan på det "lyftet" istället?
Förstår också din oro för lilla Lo. Usch, det är inte roligt att gå och oroa sig för hur de har det i skolan, våra små barn. Man vill ju bara hålla om dem och skydda från allt ont!
Hoppas det löser sig för dig/er!
Kram Helena
(Ps. Googlade mig själv och såg att mitt namn dyker upp på väldigt många ställen, så nu kommer jag bara skriva "Helena A" framöver. Bara för info, så du vet att det är jag... ;) Ds.)

 
Margita

Margita

26 maj 2010 09:01

Ja, "jag vet hur det känns" ;-)
men de kan väl inte begära att du ska jobba heltid när du inte gjort det på länge? Jag har sagt till arbetsförmedlingen inför min arbetsträning att jag tränar i min takt och det är tillåtet. Men, 65%, det är ju ingenting!! Det är därför jag säger att det kan kännas som ett straff att man är sjuk. Sjuka behöver tydligen inte lika mycket pengar som friska ;-)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Martin

26 maj 2010 14:01

Eller så är det här det verkliga lyftet för dig, Emelie!

Citerat från Arbetsförmedlingens faktablad: Lyft
[http://www.arbetsformedlingen.se/download/18.4b7cba481279b57bec180001132/lyft_as.pdf]

"Vad är syftet med Lyft?

Syftet med Lyft är att genom aktiveringsinsatser stärka dina möjligheter att få ett arbete. Du kan få Lyft på en arbetsplats för att upprätthålla kontakten med arbetslivet. De som kan anordna Lyft är följande:

• offentliga arbetsgivare eller entreprenörer som de har anlitat,
• bolag som ägs av staten, ett landsting, en kommun eller ett kommunalförbund, samt
• privatägda bolag, ideella föreningar, stiftelser, församlingar och kyrkliga samfälligheter.

För den sistnämnda gruppen ska det vara en verksamhet som bedrivs inom miljö, skogsvård, kulturarv, omsorg eller skola."

Lägg märke till den sista meningen. Prata med projektledaren på Högsbokyrkan. Föreslå att de anordnar en lyftplats och erbjud sedan dig själv - bättre kandidat kan de knappast få!

 
Margita

Margita

26 maj 2010 14:36

Håller också med om Helenas inlägg att du kan säga att du har annat på gång. Det har du ju! Det där andra du pratade om tycker jag verkar jätteintressant och något bra för dig!

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se