Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 24 maj 2010

Om avel och sånt

Av Emelie - 24 maj 2010 23:38

Cornelia har börjat löpa idag. Det var ju inte riktigt meningen. Jag ger henne p-piller, men antingen måste dosen ha varit för låg eller så har hon kräkts upp pillret. Så nu hamnade jag i ett litet dilemma: vad skulle jag göra? Skulle jag försöka stoppa löpet med en hög dos p-piller, eller skulle jag göra ett uppehåll med pillrena ett tag? Jag valde det förstnämnda. Men samtidigt är jag lite orolig, för jag vet att sånt kan öka risken för livmoderinflammation, något som kastrerade honkatter aldrig behöver råka ut för.


Om man ger sin hona p-piller så ska man hålla dosen så hög att hon inte börjar löpa. Men det var första gången detta hände, så jag får väl lära av misstaget. Överhuvudtaget så känns det som en svår balansgång med sibiriska honkatter. Helst vill man ju slippa ge p-piller, men många katter löper så intensivt att de går ner sig i kondition om man inte ger dem piller. Att para är ju förstås ett alternativ, men honan mår inte heller bra att få kullar för ofta. Men långvarigt bruk av p-piller kan också vara farligt, det kan bland annat leda till juvertumörer. Så vad som är bäst, det får man avgöra från fall till fall. När det gällde Evora, som löpte och löpte och löpte, så valde jag att kastrera henne efter sin andra kull. Jag försökte undvika att ge henne p-piller, men det ledde bara till att hon löpte oftare och oftare. Till slut märkte jag inga mellanrum mellan löpen och då gick det inte ens att stoppa löpet med p-piller, fast jag försökte. Jag vet inte om det var rätt eller fel att göra som jag gjorde, men det kändes som det bästa i den situationen. I fortsättningen ger jag p-piller så snart någon hona visar tendens att löpa ofta.


Ja, faktum är i alla fall att Evoras dotter Cornelia löper nu och att Lisen har försökt övningspara sig med henne, dräktig som hon är. Det såg rätt kul ut.  

  

 
ANNONS
 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

25 maj 2010 05:25

Cornelia är en såå fin sibirisk hona!

http://laghamrapionen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se